Hlavní obsah

Byli jsme chvílemi za nazdárky, zlobil se ostravský kouč Bernady

Příbram

Ostravský Baník v Příbrami v sobotu chvílemi připomínal fotbalové žáčky. U Litavky prohrál 1:3 a nemít v bráně Pavlenku, odvezl by si ještě větší gólový příděl. „Byli jsme chvílemi za nazdárky,“ konstatoval bezprostředně po utkání naštvaný kouč Tomáš Bernady.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Baníku Ostrava Tomáš Bernady (vlevo).

Článek

„Odehráli jsme zápas špatně. Byli jsme málo agresivní, bojácní. Domácí byli rychlejší. Od začátku si vytvářeli standardní situace, kterých měli opravdu hodně, a navíc byly nápadité. My jako bychom čekali na gól. V mužstvu nebyl nikdo, kdo by zvedl prapor, zavelel k odporu. Viditelně nám chyběl zraněný Greguš, jehož kotník ještě není stoprocentní,“ vypočítával nedostatky svého týmu ostravský kormidelník.

Baroše raději pošetřil

Totální kolaps Baníku přišel hned po změně stran. „My jsme udělali dvě změny v sestavě, abychom změnili naši hru. Místo toho jsme inkasovali snad po čtyřiceti sekundách po naší chybě. Pak už se zápas jen dohrával a inkasovali jsme potřetí, podruhé ze standardní situace. Přitom jsme se na ně připravovali. Zápas už se jen dohrával. V čase, kdy jsme měli připraveného Milana Baroše, už jsme prohrávali 0:3. Nemělo smysl riskovat. Čekají nás další zápasy, příležitost dostane. Musím ale uznat, že Příbram vyhrála zaslouženě,“ dodal smířlivě Bernady.

Příbramské standardky v mnoha variantách ho nepřekvapily. Ani rozehraný rohový kop v první minutě, kdy Pilík posunul míč, Zeman si pro něj došel a jeho střelu v poslední chvíli zblokoval jeden z obránců. „I z lavičky jsme viděli, co se děje. Jenže hráči čekali ve vápně, koukali a nepřemýšleli. Můžeme je na standardky připravovat, upozornit je na nebezpečí, ale realizace už je na nich. A tu jste viděli. Inkasovali jsme ze dvou standardních situací,“ povzdechl si trenér Baníku.

Neumějí se ani obout

Tým ale nezatratil. „Máme mladé mužstvo a ti kluci mají předpoklady hrát dobrý fotbal. Musí se však vyrovnat soupeři v nasazení a agresivitě, jinak je to problém,“ konstatoval. Už po vydařené úvodní třetině ligy konstatoval, že přijdou zápasy se soupeři, kteří jsou momentálně v tabulce pod Baníkem. Ty ukáží, jestli se sezóna zlomí směrem nahoru a Baník bude hrát v horních patrech, nebo naopak dolů.

"Po zápasech s Jihlavou a Příbramí to vypadá, že ne, ale máme před sebou další zápasy, například s Hradcem nebo Budějovicemi. Budeme se snažit to napravit,“ slíbil.

Na jeho svěřencích ho zlobila ještě jedna skutečnost. „Neumějí se obout. Šest našich hráčů několikrát podklouzlo. Byli jsme tu hodinu a půl předem. Měli čas se seznámit s terénem a podle toho zvolit kopačky. Neudělali to. Přitom tohle je přece základní věc, kterou musí prvoligový fotbalista umět,“ dodal zklamaným hlasem Bernady.

Reklama

Související témata: