Hlavní obsah

Slovácko - Plzeň 0:1Plzeň po vítězství nad Slováckem zvýšila náskok na druhou Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
63. Hořava 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Viktorie Plzeň vyhráli ve 12. kole Synot ligy v Uherském Hradišti nad domácím Slováckem 1:0 a minimálně do neděle zvýšili svůj bodový náskok před druhou Spartou na čtyři body. Vítězný gól Plzně vstřelil v 63. minutě Tomáš Hořava. Plzeň sedm posledních zápasů neprohrála, z posledních třinácti vzájemných duelů devět vyhrála a ve zbývajících čtyřech remizovala. Slovácko v posledních čtyřech kolech získalo pouze jeden bod.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Veliče Šumulikoského ze Slovácka (vlevo) stíhají Daniel Kolář (uprostřed) a David Limberský z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Dva nejofenzívnější týmy v lize zůstaly celý úvodní poločas hluboko za očekáváním útočné hry. Bez vykartovaných útočných opor Doška a Diviše dal kouč Slovácka Habanec přednost defenzivní jistotě. Jeho svěřenci dokonale pokryli nejen střed hřiště, ale po stranách i nebezpečné krajní středopolaře Petrželu s Pilařem.

Favorizovaná Plzeň se jen s obtížemi prosazovala, kombinovala pomalu a nepřesně. Za celý poločas se nedostala k vážnější střelecké příležitosti. Hru na obrannou jistotu zvolila i Plzeň, s přehledem si pohlídala pokusy protivníka o rychlé protiútoky. Na hrotu Slovácka Doška nahradil Kerbr, jenž se vůbec neprosadil.

Do druhého poločasu trenér Plzně Koubek místo zraněného Koláře zařadil do středu pole Hořavu a v 57. minutě nevýrazného Tecla nahradil na hrotu útoku Holenda. Plzeň získala výraznější územní převahu, do útočení se často aktivně zapojoval i stoper Procházka.

O výhře Viktorie rozhodl Hořava

Koubkovi tah se střídáním vyšel dokonale. V 63. minutě po Holendově akci na pravé straně našel Petržela nabíhajícího Hořavu, který přesnou střelou mezi obránci překonal domácího brankáře Heču.

Slovácko po inkasovaném gólu otevřelo hru. Dostalo se jen do náznaku střeleckých šancí. Až v samém závěru zahrozil Kalouda, jehož střela postrádala důraz. Favorizovaná Plzeň už hubené vítězství ubránila.

12. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FC Slovácko - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 63. Hořava. Rozhodčí: Orel - Kordula, Blažej. ŽK: Kuncl - Vaněk. Diváci: 5408.
Slovácko: Heča - Kuncl, Břečka, T. Rada, Reinberk - Šumulikoski - Trávník, Kalouda, Valenta (87. R. Mezlík), Havlík (87. Košút) - Kerbr. Trenér: Habanec.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, R. Hubník, Procházka, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Petržela (84. Kovařík), D. Kolář (46. Hořava), Pilař - Tecl (57. Holenda). Trenér: M. Koubek.
Fotbalisty Slovácka čeká v příštím ligovém kole duel v Brně. Jak zápas skončí?
Vyhraje Brno
23,6 %
Utkání skončí remízou
14,4 %
Zvítězí Slovácko
62 %
Celkem hlasovalo 1766 čtenářů.

Reklama

Související témata: