Hlavní obsah

Pospíšila motivuje zmínka reprezentačního kouče. Je to pro mě velký impulz, netají záložník

Josef PešoutSport.czPrávo

Pouze několik hráčů FK Baumit Jablonec nastoupilo do všech dvanácti odehraných zápasů letošního ročníku Synot ligy. K největším oporám zelenobílých patří ofenzivní záložník Martin Pospíšil. Stabilní formu potvrdil i v sobotním zápase s Teplicemi, v němž se podílel vstřeleným gólem na vítězství domácích 4:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký záložník Martin Pospíšil se občerstvuje v duelu s Teplicemi.

Článek

Právě aktivně hrající Pospíšil otevřel skóre a přiznal, že ho k usilovné práci motivuje i fakt, že se o něm v souvislosti s případnou nominací do národního týmu zmínil trenér Pavel Vrba. „Někde jsem si to přečetl a takové úvahy ze strany reprezentačního kouče vždycky potěší. Zvlášť, když přihlédnu k aktuální kvalitě a konkurenci osvědčených středních záložníků v národním mužstvu. Zmínku pana Vrby beru jako velký impulz pro nejbližší období, ale i celou sezónu," líčil Pospíšil.

Třiadvacetiletý středopolař je se čtyřmi brankami po krajním obránci Filipu Novákovi druhým nejlepším střelcem Jablonce v lize! „Filip dal těch gólů už šest. Klobouk dolů před ním, jak mu to tam padá. Proti Teplicím pro drobné zranění ale nehrál, tak jsme se ho snažili i při standardkách gólově zastoupit. A mně to vyšlo po trestném kopu z dálky, kdy míč prošel až do branky. Gólman měl těžkou pozici, protože do poslední chvíle není při podobných situacích zřejmé, jestli někdo balón netečuje," komentoval střelec svou trefu, po níž šel Baumit do vedení 1:0.

„Jenže při dvougólovém náskoku jsme zbytečně polevili a soupeř během pěti minut vyrovnal. Pak se ukázala síla našeho týmu, kdy jsme i vůlí strhli vývoj znovu na svou stranu," pokýval hlavou Pospíšil.

V Liberci touží po vítězství

Zatím prožívá svoje nejúspěšnější období, alespoň co se týče produktivity. „Čtyři góly jsem v lize v jednom ročníku ještě nedal. Maximálně byly tři v dresu Sigmy Olomouc v sezóně 2011/2012. Takže si vážím toho, že jsem svoje maximum stihl překonat už za dvanáct zápasů. Vím, že zakončení bylo mojí slabinou a sám jsem cítil, že bych měl nejen připravovat šance, ale i zlepšit vlastní koncovku. Doufám, že nějaké góly letos ještě přidám," usmál se záložník.

Po zápase s Teplicemi, v němž Jablonec naznačil svoje ambice, se Pospíšil už soustředí na další severočeské derby. A ještě daleko prestižnější - v Liberci! „Hrajeme o pohárovou Evropu a třetí místo v tabulce by nám mělo dodat sebevědomí. V klubu jsem necelé čtyři měsíce, ale vím, že Jablonec u sousedního rivala ještě nikdy nevyhrál. A to jsou oba týmy v první lize dvacet let. Takže do Liberce pojedeme s cílem tuhle sérii zlomit," přemítal už Pospíšil před nadcházejícím podještědským soubojem.

Jak dopadne podještědské derby mezi Libercem a Jabloncem, které je na programu příští víkend?
Vyhraje Liberec
20,9 %
Zápas skončí nerozhodně
21,4 %
Zvítězí Jablonec
57,7 %
Celkem hlasovalo 1624 čtenářů.

Reklama

Související témata: