Hlavní obsah

Máme to hlavně srovnané v hlavách, liboval si příbramský střelec Řezníček

Příbram

Další dvě trefy si připsal příbramský střelec Jakub Řezníček. Ve druhém poločase utkání s Baníkem Ostrava hned po poločase využil chybu Baránka a pak dorazil soupeře zblízka po standardní situaci. Po zápase zářil spokojeností.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Obránci Příbrami Tomáš Hájovský a Tomáš Zápotočný a útočník Jakub Řezníček (vpředu zleva) se radují z gólu.

Článek

Čtvrté vítězství v řadě. S Baníkem vypadalo docela snadně. Máte stejný pocit?

Možná vypadalo, ale nebylo. Určitě jsme vyhráli zaslouženě. Ostravu jsme do ničeho nepustili, měli jsme i další šance. Gól nám dali po naší chybě. Čtyři výhry v řadě jsou určitě parádní.

Vy jste dal svůj první gól také po chybě obrany...

Stoper Baránek to špatně odhlavičkoval, asi chtěl dát míč gólmanovi. Vystihl jsem to a uklidil míč do prázdné brány. Bylo to na 2:0, takže svým způsobem klíčový gól zápasu. Pak se mi povedl ještě jeden, kdy jsem ve skrumáži po rohu dorážel zblízka do sítě. Jsem maximálně spokojený, stejně jako celé mužstvo.

Velmi zajímavé byly vaše standardní situace. Různé náběhy, vláček pěti hráčů... Kdo to vymyslel?

To je práce trenéra Tobiáše. On má v zásobě spoustu standardek. My je trénujeme a určitě přijdou i další. Baví to nás i fanoušky. Konečně, první gól jsme dali také z nacvičeného signálu, kdy Martin Zeman hrál trestný kop na zadní tyč a míč nakonec propadl až do brány.

Pod trenérem Tobiášem jste ohromně ožili. Čím to?

Je pravda, že práce pod ním je zajímavá a sami vidíte, že přináší body. Pomohla nám tři vítězství v řadě, teď přišlo čtvrté, to baví každého. Kdybychom nevyhráli v Jihlavě a Českých Budějovicích, bylo by to jiné, ale tohle je fajn. V kabině je pohoda, máme to srovnané hlavně v hlavách, v nichž byl předtím problém.

Tu sérii vám mohl přerušit zápas na Julisce. Tam se skončilo kvůli světlům v poločase za stavu 2:1 pro Duklu...

My jsme to chtěli dohrát, protože jsme věřili, že zápas minimálně vyrovnáme. V úterý se začne od nuly a půjdeme do toho zase s cílem bodovat.

Vyhraje Příbram i v úterní dohrávce 11. kola Synot ligy na hřišti Dukly Praha?
Ano, Příbram zvítězí
38,7 %
Zápas skončí remízou
17,5 %
Ne, vyhraje Dukla
43,8 %
Celkem hlasovalo 693 čtenářů.

Reklama