Hlavní obsah

Góly jsme Příbrami darovali, shodli se ostravští Baránek s Pavlenkou

Příbram

Hodně smutní odjížděli v sobotu pozdě večer z Příbrami fotbalisté Baníku Ostrava. Prohra 1:3 byla hodně laciná a smolná. „Góly jsme Příbrami darovali,“ shodli se stoper Jan Baránek s brankářem Jiřím Pavlenkou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář ostravského Baníku Jiří Pavlenka v Příbrami moc příležitostí k radosti neměl.

Článek

Nad příčinami porážky nevěřícně kroutil hlavou stoper Baránek. Jindy opora, tentokrát za ním „jde“ druhý a zřejmě klíčový gól zápasu. „Zpátky šel vysoký balón. Udělal jsem to špatně. Řezníček toho perfektně využil. Bohužel, mrzí mě to,“ litoval po utkání. „Zápas se nám vůbec nepovedl. Hráli jsme špatně a individuálními chybami jsme domácím nabídli vedení 3:0 a už jsme jen po jejich chybě snížili,“ dodal zklamaně.

U říčky Litavky ale neselhal jen on. „Když dostanete tři góly, asi to není jen o obraně. Nechci ale nikoho kritizovat. To mi nepřísluší. Selhali jsme jako tým,“ konstatoval. Pestrá škála příbramských standardek v provedení různých náběhů však ostravskou obranu prý nezmátla. „V týdnu jsme se na ně připravovali. Spoustu jsme jich odvrátili, ale nakonec jsme dva góly ze standardek dostali. Při prvním gólu nám propadl míč z trestňáku až do branky, před třetím gólem jsme nechali úplně volného Řezníčka. To se prostě nesmí stát,“ kroutil Jan Baránek hlavou, jako by se probudil ze zlého snu.

Zemanův trestňák Pavlenka neviděl

Také brankář Pavlenka byl hodně zklamaný. „Dostali jsme tři laciné góly, a to rozhodlo zápas,“ přiznal ostravský gólman. „Při prvním Zemanově gólu balón propadl na zadní tyč, bohužel jsem ho neviděl,“ popsal první příbramskou trefu.

Druhý padl po hrozné hrubce Baránka. „Vina nepadá jen na Honzu. Zariskovali jsme s rozehrávkou, byla to shoda nešťastných událostí. Měli jsme to vyřešit jinak, ale bohužel se to nepovedlo. Zařval jsem na Baránka, ať mi dá malou domů, ale asi mě neslyšel. Bylo to nedorozumění mezi námi dvěma, pak to dal bohužel doleva, kde míč Řezníček vystihl,“ přiznal i svůj podíl viny dvaadvacetiletý brankář.

Také při třetím inkasovaném gólu neměl úplně čisté svědomí. „Řezníček zůstal při rohu volný. Balón jsem jen vyrazil před sebe, měl jsem tam hráče. On se k němu dostal po několika odrazech a jen ho doklepl do brány,“ popsal Pavlenka situaci, po níž lovil potřetí míč ze své branky. „Příbram na nás prostě vletěla a my jsme to neustáli. Hlavně první poločas byl z naší strany hrozný a druhý jsme začali tragicky,“ dodal gólman Baníku.

Reklama