Hlavní obsah

Sparta - Ml.Boleslav 1:0Dočkal znovu rozhodl, a tak se Sparta před hitem podzimu Plzně drží

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Dočkal 1 : 0
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Když se fotbalová Sparta nemůže střelecky prosadit, pomůže jí Bořek Dočkal. Reprezentační záložník rozhodl minulý domácí zápas s Libercem (1:0) a o vítěznou trefu se postaral také v dohrávce 12. kola Synot ligy s Mladou Boleslaví. Letenští se po další jednogólové výhře drží o bod za vedoucí Plzní, na jejímž hřišti za týden sehrají očekávaný šlágr podzimu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Bořek Dočkal se raduje z branky, kterou vstřelil Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Letenští vyrukovali do zápasu se stejnou sestavou, která ve čtvrtek v Bratislavě porazila Slovan 3:0. Navázali také na pohodovou aktivní kombinaci posledních týdnů a Costa poslal brzy míč do sítě, jenže kvůli ofsajdu centrujícího Krejčího gól neplatil. V 16. minutě hosté hasili sólo Konatého, míč se odrazil před Krejčího a jeho prudkou ránu Hruška s námahou vyrazil na roh.

Boleslav vystrčila růžky o deset minut později, kdy Bičíkovi vypadl po střele Mehanoviče míč z rukou a měl co dělat, aby ho dohonil dřív než dobíhající útočníci. Sparta měla šancí víc, třeba Dočkal s Konatém vyšachovali celou obranu, ale africký záložník si míč před zakončením špatně zpracoval, takže Hruška měl čas zasáhnout. A po kombinaci s Váchou a Krejčím trefil Dočkal opět jen gólmanovy rukavice.

Letenští neustále kroužili kolem šestnáctky a hledali skulinky v obraně Středočechů. Konaté to zkusil třeba střelou zdálky a gólman se štěstím vyrazil míč na roh. V prvním poločase tak gól nepadl.

Po přestávce ještě větší tlak

Hned po přestávce se sparťané znovu nastěhovali před šestnáctku soupeře a velké dobývání pokračovalo. Tlak sílil, jenže třeba Costa z ideální pozice branku vysoko přestřelil. Boleslavi bezbrankový stav vyhovoval, a jakmile měla možnost, vyrážela do rychlých brejků.

Vzhledem k převaze Sparty by byl zázrak, kdyby hosté odolali. V 60. minutě měl favorit i kus štěstí, když jeden z obránců v nouzi odkopl míč přesně před Dočkala. Reprezentační záložník si s nabídkou poradil náramně a střelou po zemi otevřel skóre. Autor gólů pak nabídl trefu i Lafatovi, ale kanonýr tentokrát selhal.

Naděje Boleslavi tak ještě žila a hosté ji nebezpečnými výpady živili až do konce. Skóre už se ovšem nezměnilo a Sparta vydřela tři body.

Fotbalová Synot liga - 12. kolo:
Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 1:0 (0:0)
Branka: 60. Dočkal. Rozhodčí: Kocourek - Nádvorník, Kříž. ŽK: Vácha - Kysela, Bartl. Diváci: 7731.
Sparta: Bičík - Kadeřábek, J. Brabec, Holek, Costa - Vácha, Matějovský - Konaté (82. Přikryl), Dočkal (79. Mareček), L. Krejčí (88. Vacek) - Lafata. Trenér Lavička.
Ml. Boleslav: Hruška - J. Kysela, Navrátil, Hůlka, Bartl - Tavares, Ščuk - Zahustel, Lalkovič (64. Magera), Mehanovič (69. M. Vukadinovič) - Ďuriš (76. Pajer). Trenér Jarolím.
Skóruje sparťanský záložník Bořek Dočkal i v příštím ligovém kole na hřišti Plzně?
Ano
57,9 %
Ne
42,1 %
Celkem hlasovalo 955 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články