Hlavní obsah

Čtyři góly beru na sebe, kál se teplický brankář Grigar po nezdaru v Jablonci

Jablonec nad Nisou

Až nečekaně otevřeným způsobem se postavil fotbalový brankář Teplic Tomáš Grigar k porážce svého týmu 2:4 v severočeském ligovém derby Jablonci. „Naše mužstvo hrálo dobře a venku dvakrát skórovalo, akorát bohužel nemělo gólmana,“ prohlásil zkušený borec, který vzal nepříznivý výsledek na sebe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Teplic Tomáš Grigar v akci.

Článek

Není to z vaší strany příliš příkré a přísné hodnocení vlastního výkonu?

Ne, taková je krutá realita z tohoto zápasu. Všechny obdržené branky byly laciné. To nesmí ligový brankář dopustit. Jedna chyba se může stát, ale ne hned čtyři. Nepamatuji se, že by se mi něco podobného přihodilo najednou v jednom utkání. Doufám, že se to už nebude opakovat.

I na tribunách se hodně diskutovalo, jak vlastně padl první gól Jablonce?

Při trestném kopu jsem čekal teč, což je pro brankáře nepříjemná situace. Nikdo ale míč nezasáhl a tělem jsem se k balónu nedostal. Takže pro mě dopadlo všechno špatně, prostě moje vina. Ten gól odstartoval smolný zápas.

Přesto jste vyrovnali z 0:2 na 2:2. Věřil jste v bodový zisk?

Kluci zabojovali a krásně jsme srovnali. V té fázi se lámal chleba. Hrálo se nahoru - dolů a měli jsme být psychicky nahoře. Tušil jsem, že kdo dá třetí gól, vyhraje. Při další standardce jsem plácl míč před sebe a domácí ho se štěstím protečovali a dostali do sítě. To nás zlomilo. Zkusili jsme hrát vabank a soupeř chodil do brejků a do naší otevřené obrany.

Jablonec tak porazil v domácím prostředí Teplice po dlouhých šesti letech.

Jednou to vítězství pro ně a prohra pro nás přijít musely.

Co čerstvý nezdar znamená pro teplický celek směrem k dalšímu zápasu?

Musíme se soustředit na utkání s Jihlavou. Snad se během týdne dáme do soboty dohromady, abychom doma vyhráli a příští utkání zvládli.

Reklama

Související témata: