Hlavní obsah

Od prvního kola hrajeme o poháry, má jasno jablonecký záložník Kopic

Jablonec nad Nisou

Hbitý fotbalový záložník Jan Kopic byl jedním ze šesti střelců, kteří se prosadili v severočeském prvoligovém derby mezi týmy Baumitu Jablonec a FK Teplice. Postaral se o jeden gól jabloneckého týmu při jeho vítězství 4:2. „Hrajeme o evropské poháry a potřebujeme v lize co nejvíc bodovat,“ vyjádřil Kopic jasný záměr celého klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Spokojený jablonecký záložník Jan Kopic.

Článek

Odvážné cíle z pohledu Jablonce jistě vítají i vaši příznivci.

Nemáme se za co skrývat. Už od prvního kola je naším úkolem bojovat o přední příčky. Zatím nám to vychází a uvidíme, jak to bude na konci sezóny.

Jak tedy hodnotíte souboj s dalším pohárovým aspirantem z Teplic?

Byl to asi nejtěžší soupeř, jehož jsme dosud potkali v domácích zápasech. Teplice mají v kádru brejkové hráče, kteří dovedou pracovat s míčem i úspěšně zakončit. Jsou rychlí a nebezpeční. Proto jsme byli rádi, že jsme šli do vedení na 1:0. Pak jsme dokonce měli až dvougólový náskok. Bohužel jsme dopustili, aby hosté vyrovnali na 2:2. Naštěstí jsme závěr zvládli.

Čím to, že se vám povedlo znovu strhnout skóre ve svůj prospěch?

Byla tam gólová přestřelka a rozhodl samozřejmě náš třetí gól. I Teplice mohly skórovat, ale byli jsme už důslednější v obraně.

Je už Jablonec v optimální formě?

Sezónu máme dobře rozjetou a jsme na vítězné vlně. Dobře trénujeme a věřím, že se postupně zlepšujeme. Myslím, že se cítíme v herní pohodě. V létě přišlo osm až devět nových hráčů a zřejmě jsme silnější než loni.

V neděli 2. listopadu vás čeká derby v Liberci.

Oproti minulým letům se situace otočila v tom smyslu, že Jablonec je nahoře v tabulce a Liberec na opačné straně v dolní části. Ale Slovan nepředvádí špatný fotbal, naposledy vyhráli 4:2 na Bohemce. Bude to těžké, protože oběma týmům jde o hodně. Přál bych si, aby to byl hlavně dobrý fotbal.

Reklama