Hlavní obsah

Pravá, levá, Dočkalovi je jedno, jak udeří. Jenže co když o něj Sparta přijde...?

Praha

Popáté v řadě v lize vyhráli, v posledních třech kolech se pokaždé trefil Bořek Dočkal. Fotbalisté Sparty těží z gólů záložníka, který skóroval také ve všech reprezentačních zápasech kvalifikace ME 2016. Dočkal už si zahrál v Turecku a Norsku a stejně jako jeho parťáci z národního týmu si vydatně říká o další zahraniční angažmá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Bořek Dočkal se raduje z branky, kterou vstřelil Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Mám vydařené střelecké období, a tak se o góly pokouším častěji než jindy. Tak si Bořek Dočkal liboval po úspěšném dvojzápase v Turecku a Kazachstánu. Jeho pohodu potvrdil i nedělní duel s Mladou Boleslaví (1:0), který jako pravák znovu rozhodl levou nohou.

Když se k němu míč od boleslavského Kysely odrazil, nic nevymýšlel. „Žádné velké míření, ale hrubá síla a klopit balon dolů. Pomohla mi i teč soupeře," líčil Dočkal.

Málo praváků dává tolik gólů levačkou. „Když mi na ni míč přijde, zkouším střílet. Určitě ji nemám lepší než pravou, ale že se nebojím zakončovat i levou, je momentálně moje výhoda," pochvaluje si. „Byl jsem odmala vedený k tomu, abych si střely na levačku neobíhal. To bych pak góly nedával."

Lavička nechce, aby odcházel

Na Bořka šikulu je teď spolehnutí. Aby se trenér začal bát, že o něj přijde... „Hraje mu to a střílí nejen za Spartu, ale i za nároďák, máme z toho radost. Bořek zúročuje tvrdou práci celého týmu. Kdyby nějakou nabídku dostal, bylo by to ke zvážení. Ale z mého trenérského pohledu bych si nepřál, aby odcházel," říká kouč Vítězslav Lavička.

Z letenských reprezentantů už jen David Lafata ve svých letech po zahraničním angažmá netouží.

Ostatní budou během zimního přestupního termínu v kursu. O Dočkala je zájem Německu, hlavně v Schalke či Hamburku. Ladislav Krejčí táhne v Itálii, naposledy se o něj přihlásil Inter Milán. A Josef Hušbauer už je nejspíš jednou nohou v Cagliari. Pavel Kadeřábek zaujal v Turecku či Rusku, Lukáš Vácha v Nizozemsku nebo Belgii.

Plzně se zatím drží

„To předjímáme, ale dobrá výkonnost samozřejmě nese, že se kluci dostávají do hledáčku předních evropských klubů. Nelétáme v oblacích, teď je před námi velmi důležitý zápas v Plzni," poukazuje Lavička.

Tím důležitější pro Letenské je, že se za Viktorií drží se ztrátou jednoho bodu. „Asi nejde počítat s tím, že bychom postoupili do finále Evropské ligy a měli takhle nabitý program až do léta. Proto chceme, abychom měli Plzeň nablízko, až na jaře přijdou nejdůležitější zápasy," přeje si Dočkal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články