Hlavní obsah

Rozkaz zněl: Udržet se Viktorky. V Plzni to bude hodně exponovaný zápas, ví Lavička

Rival jim v sobotu zase odskočil na čtyři body, nedělní výhra nad Mladou Boleslaví tak byla nutností. Fotbalisté Sparty ji vydřeli (1:0), takže očekávaný šlágr podzimu má odpovídající rámec. O bod vedoucí Viktoria v příštím kole hostí druhou Spartu. „Moc důležitá výhra. A teď se můžeme celý týden chystat do Plzně, protože poháry se naštěstí nehrají,“ říká letenský kouč Vítězslav Lavička.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zamyšlený trenér Sparty Vítězslav Lavička.

Článek
Fotogalerie

Až do konce jste se museli obávat, jestli Boleslav nevyrovná. Podepsala se na mužstvu únava ze čtvrtečního pohárového zápasu v Bratislavě se Slovanem?

Nemyslím, že by kluci chtěli po poháru něco ošidit. Boleslav sem přijela velmi dobře organizovaná, my těžko dobývali jejich blok. Nechci spekulovat, jestli tam chyběla po čtvrtku větší jiskra.

Ani jednoho hráče jste nešetřil.

Co jsem se ptal hráčů před zápasem, cítili se dobře. Šli za vítězstvím, a jak běžel čas, snažili se víc stupňovat tlak. Bořek Dočkal pak zúročil naši aktivitu. Boleslav poslala po inkasovaném gólu na hřiště vysoké hráče, nakopávala vysoké míče a tím nás zlobila. Jsme rádi, že jsme to uhráli.

Před bitvou v Plzni jste nesměli zaváhat, že?

Plzeň na Slovácku jsme den před naším zápasem sledovali na hotelu. Nechtěli jsme dopustit, aby nám před vzájemným zápasem bodově odskočila. Ano, důležitost výhry nad Mladou Boleslaví je podstatná.

Budete se na lídra tabulky chystat stejně jako na pohárové duely?

V Plzni to bude hodně exponovaný zápas, to je jasné. Důležité je, že můžeme absolvovat klasický týden, žádný pohár tentokrát na programu nemáme. Můžeme tedy zregenerovat a zaměřit se v tréninku na věci, které potřebujeme zlepšit.

S formou týmu navíc můžete být spokojený...

Nelétáme v oblacích, třeba ve skupině Evropské ligy to může být vyrovnané až do konce. Teď je před námi velmi důležitý ligový zápas v Plzni.

Reklama

Související témata: