Hlavní obsah

Dukla - Příbram 0:0Na Julisce tentokrát reflektory vydržely a Příbram pod jejich světly uhrála remízu

Aktualizováno

V repríze zápasu 11. kola Synot ligy osvětlení po celých devadesát minut tentokrát už vydrželo, takže pod reflektory Julisky mohla neporazitelnost Příbrami pokračovat. Po čtyřech vítězných zápasech sice Středočeši museli brát za vděk bezgólovou remízou, ale i zisk bodu je pro ně cenný. Dukla tak mohla jen litovat, že se před jedenácti dny utkání nedohrálo, neboť tehdy vedla po první půli 2:1 a fotbalově měla navrch.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Dukly Aldin Čajič (vpravo) v souboji s příbramským záložníkem Josefem Hnaníčkem.

Článek
Fotogalerie

Opatrnost měla navrch. Oboustranně, protože ani jedno mužstvo se nechtělo dopustit chyby, která by soupeři nahrála.

Domácí Dukla si počínala ještě úzkostlivěji než Příbram, takže do útočných akcí se pouštěla hodně obezřetně, takže se na dostřel Boháčovy brány za poločas vůbec nedostala, natož aby vystřelila. Mimochodem - první rána z kopačky Marka Hanouska mířila na bránu hostů až minutu před přestávkou. Gólmanovi sice nadělala problémy, ale za jeho záda se nedostala.

Příbram si po úvodní čtvrthodině vedla přece jen iniciativněji. Držela míč, kombinovala, byla důraznější v osobních soubojích a zkoušela hrozit nepřebernou plejádou nacvičených standardních situací. A dost nebezpečných, protože po rohových kopech se zrodilo v šestnáctce Pražanů hned několik závarů a při ráně Zemana z trestného kopu se Rada pouze díval, jak míč z dobrých pětadvaceti metrů jen těsně míjí tyč jeho brány.

Zeman vůbec dělal domácí obraně hodně problémů, rozehrával, hledal volné spoluhráče a k tomu i střílel, ale ani jeho aktivita nedošla zúročení.

Příbram měla k výhře blíž

Až po půli se hrstka fotbalem nejposedlejších fanoušků dočkala alespoň částečné proměny. Fillo v samém úvodu těsně minul bránu, Zápotočný deset minut po něm hlavičkoval ve vyložené šanci jen do brankáře Rady a Pilík po parádním Zemanově vysunutí střílel vysoko nad.

I z tohoto výčtu vyplývá, že Příbram byla lepším týmem a k vedení měla blíž. Gólu se však nedočkala, a protože ani Dukle nebyla zvýšená snaha v závěru zápasu nic platná, skončil dohrávaný duel po bezbrankové remíze dělbou bodů.

Synot liga, dohrávka 11. kola:
Dukla Praha - Příbram 0:0
Rozhodčí: Hrubeš - Kříž, Arnošt. Bez ŽK. Diváci: 734.
Dukla: F. Rada - Karavajev, Jeřábek, Polom, Matěj Hanousek - Marek Hanousek, Gedeon, Čajič (62. Považanec) - Berger (75. Néstor), Beauguel, Krmenčík. Trenér: Kozel.
Příbram: Boháč - Sus, Zápotočný, Hájovský, Neves - Pilík (90. Hajrapetjan), Hnaníček, Deli, Fillo (78. T. Krbeček), M. Zeman (90.+1 Krameš) - Řezníček. Trenér: Tobiáš.
Fotbalisté Příbrami v Synot lize pětkrát za sebou neprohráli. Získají body i v příštím ligovém kole na půdě pražské Slavie?
Ano, v Edenu vyhrají
43,3 %
Ano, na Slavii remizují
19,5 %
Ne, na hřišti Slavie prohrají
37,2 %
Celkem hlasovalo 1619 čtenářů.

Reklama

Související témata: