Hlavní obsah

Nejprve jim zatrnulo, že se na Julisce zase hrát nebude, pak oba kapitáni dělbu bodů brali

Praha

Zatrnulo jim. Měli obavy, aby se repríza duelu jedenáctého kola fotbalové Synot ligy vůbec hrála. „Napadlo nás to, když jsme přijížděli před zápasem k Julisce, protože stožáry nesvítily,“ přiznával kapitán Dukly Patrik Gedeon, že se nejistota do kabiny přece jen vkrádala. „Však jsme se také s domácími hecovali, že se tady možná sejdeme potřetí,“ přidával příbramský obránce Tomáš Zápotočný, že i jeho napadlo, že by se ani napodruhé na Julisce hrát nemuselo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský obránce Tomáš Zápotočný během utkání proti Dukle.

Článek
Fotogalerie

Jenže stožáry se nakonec rozzářily, světla vydržela po celých devadesát minut a utkání se na druhý pokus dohrálo. K příbramské spokojenosti, neboť na rozdíl od prvního duelu před jedenácti dny Tobiášovi svěřenci tentokrát na Julisce neinkasovali a odvezli si z Prahy bod.

Poločas jim k poučení stačil

„A pro nás hodně důležitý a hlavně spravedlivý. Dokázali jsme se totiž z prvního nedohraného střetnutí poučit," liboval si kapitán Tomáš Zápotočný, když duel skončil a jeho tým ani v pátém zápase pod novým trenérem Tobiášem nepoznal porážku.

„Poločas před jedenácti dny tady na Julisce nám k poučení opravdu pomohl. Minule jsme z taktiky úplně propadli a za poločas inkasovali dva góly, tentokrát jsme zvládli celé utkání po taktické stránce opravdu na vysoké úrovní," chválil kouč Pavel Tobiáš své svěřence, kteří jeho pokyny a příkazy naplnili beze zbytku.

„Bylo důležité přežít první poločas, protože jsem věděl, že druhá půle bude jiná. A také že byla... Dostali jsme se k našim zbraním, Duklu jsme zlobili, vynutili si standardní situace a dostali se do šancí, z nichž jsme mohli vstřelit vítězný gól. Nepovedlo se, ale proti současnému mužstvu Pražanů i bod bereme. Zvláště, když jde o bod plusový," glosoval dohrávanou partii příbramský kouč.

„Měli jsme být důraznější v koncovce a při standardních situacích," vyčítal sám sobě Tomáš Zápotočný, který měl - podobně jako jeho spoluhráči - příležitost k rozhodující trefě, ale mířil jen do brankáře Rady.

„Ale jsme spokojení a hlavně dál pokorní, protože po sérii pěti zápasů bez porážky teď vládne v naší kabině báječná atmosféra," přidával promptně.

Dík domácích patřil Radovi

S dělbou bodů nakonec byla spokojená i domácí Dukla. „Za zápas jsme se dostali k jediné nebezpečné střele, takže na víc než na remízu jsme ani myslet nemohli. Zvláště, když Příbram byla hodně nebezpečná a nás musel hned několikrát podržet brankář Rada," přiznával Gedeon.

„Teď můžeme jen litovat, že před jedenácti dny byl náš vzájemný duel předčasně ukončen. Vedli jsme, a kdybychom tehdy získali tři body, měli bychom jich osmnáct a v tabulce bychom byli čtvrtí. Jenže to jsou kdyby," doplnil.

„Kdyby, které bylo podmíněno tím, že vstřelíme stejně rychlý gól jako v nedohraném střetnutí. Příbram by pak musela otevřít hru a nám by se útočilo snáze a lépe. Jenže takhle mohla změnit taktiku, zúžit hřiště, bránit a nakonec dosáhnout svého. Remízy, s níž byla spokojená a která byla popravdě řečeno zasloužená," doplňoval trenér Dukly Luboš Kozel.

Fotbalisté Příbrami v Synot lize pětkrát za sebou neprohráli. Získají body i v příštím ligovém kole na půdě pražské Slavie?
Ano, v Edenu vyhrají
43,3 %
Ano, na Slavii remizují
19,5 %
Ne, na hřišti Slavie prohrají
37,2 %
Celkem hlasovalo 1619 čtenářů.

Reklama

Související témata: