Hlavní obsah

Věděli jsme, že na reprízu nikdo nepřijde, neudivila kapitána Dukly ostudná návštěva 734 diváků

V první, ke smůle pražské Dukly nedohrané partii měli navrch, po poločase vedli 2:1, takže byli přesvědčeni, že i opakovaný úterní zápas 11. ligového kola zvládnou. Jenže druhá ligová konfrontace s Příbramí skončila bezgólovou remízou, takže žádný div, že Pražané byli přece jen rozladění. „Mohli jsme mít osmnáct bodů a v tabulce figurovat na čtvrté příčce, takhle jsme zůstali osmí,“ promptně spočetl kapitán Dukly Patrik Gedeon, jakou cenu jeho tým za problémy s osvětlením Julisky zaplatil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Dukly Patrik Gedeon.

Článek
Fotogalerie

Chystali se na Příbram úplně stejně, jako před jedenácti dny, kdy opakovaně vypovídaly službu reflektory a zápas se nakonec nedohrál. Podobná příprava, obdobné taktické pokyny, znovu chuť vyhrát...

„V nedohraném střetnutí jsme si ověřili, že na Příbram máme a že ji porazit můžeme, takže jsme se chystali skutečně podobně. Zvláště, když se ani sestava soupeře v porovnání s prvním utkáním nezměnila. Objevil se v ní jen jeden nový hráč Simon Deli, legionář z Pobřeží slonoviny, na něhož nás trenér upozorňoval. Jenže hosté se poučili z anulovaného poločasu, který jsme tady před jedenácti dny odehráli," přiznával Gedeon.

Ostudná návštěva, rekord Blšan však netrumfla
Na pražskou Julisku přišlo v úterní mrazivé noci na opakovaný zápas 11. kola Dukly s Příbramí jen 734 platících diváků. Ostudná návštěva, ligový rekord ovšem nepředstavuje. Ten drží střetnutí Blšan s Jabloncem, který v sezóně 2003/2004 sledovalo jen 51 fanoušků. A v Příbrami k tomu, protože „Chmelaři“ tehdy museli hrát vzhledem k nevyhovujícímu hřišti v nuceném azylu.

Na mrazivé Julisce byla proměna skutečně patrná. „Příbram tentokrát vyrukovala s hlubokým obranným blokem a bylo na ní patrné, že chce remízu ubránit. Však se také její hráči ze získaného bodu radovali, i když pravdou je, že i my jsme ho brali. Soupeř byl totiž tentokrát v ofenzívě hodně nebezpečný a při zahrávání nacvičených standardních situací nepříjemný. Nebýt Filipa Rady v naší bráně, asi bychom ani remízu neuhráli, protože hned několikrát nás opravdu podržel," glosoval kapitán Dukly partii, kterou sledovalo jen 734 diváků. Na ligu návštěva doslova ostudná...

„My ale dopředu věděli, že nikdo nepřijde. V takový pozdní čas a ve státní svátek k tomu jsme se nemohli ani divit," měl Gedeon jasno, že nevhodně zvolený termín reprízy sehraje své.

Podepsal se na návštěvě, ale utkání se konečně sehrálo. „Nepříjemné, že jsme přišli o vítězství, k němuž jsme v prvním vzájemném střetnutí po odehraném poločase směrovali. Jenže to neovlivníme, utkání bylo anulované a prostě se muselo hrát znovu od začátku. Nakonec jsme byli rádi, že jsme ho alespoň na druhý pokus odkopali. Když jsme totiž před zápasem dorazili na Julisku, stožáry nesvítily a my se s příbramskými hráči navzájem dobírali, že se sejdeme ještě potřetí," ulevilo se kapitánovi Dukly, že se na druhý pokus podařilo utkání dohrát.

„Moc fotbalu ale nenabídlo, protože to byl jen boj, nic víc," přiznal Gedeon na rovinu.

Reklama

Související témata: