Hlavní obsah

Hladká výhra v Superpoháru je minulost, zápas v Plzni bude mnohem těžší, ví sparťan Costa

Zazářil jako kometa, hned během první sezóny se zařadil k hvězdám české fotbalové ligy. Nový ročník začal Costa Nhamoinesu hůř, ale stálicí na levém kraji obrany Sparty zůstal a postupně se vrací do formy. Teď se bek ze Zimbabwe koncentruje na bitvu s Plzní. Zápas Viktoria - Sparta se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha zleva Costa Nhamoinesu, David Lafata, Pavel Kadeřábek, Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí a Radoslav Kováč (nahoře) se radují ze zisku Superpoháru.

Článek

V minulé sezóně jste zářil. Proč jste tak dobře nezačal i letos?

Fotbal je sport. A my hráči jsme jen lidé. Je těžké udržet formu pořád, někdy jste nahoře, jindy zase dole. Ale trenéři se mnou stále mluvili, podrželi mě i ve chvílích, kdy se mi moc nedařilo. Dál makám na každém tréninku naplno. Nejdůležitější pak je, jak se daří celému týmu.

Na Letné jste déle než rok, už máte přehled o soupeřích v české lize. Kam řadíte sobotní duel v Plzni?

Čeká nás samozřejmě velmi důležitý zápas. Plzeň má velký tým, takže po sportovní stránce je to asi největší zápas ligy.

Větší než derby se Slavií?

Těžké srovnávat. Pro mě je vždycky nejdůležitější nejbližší zápas, který nás právě čeká. Teď hrajeme v Plzni, takže je pro mě nejdůležitější ten.

Na vedoucí Viktorii ztrácíte jeden bod. Jaké jsou její největší přednosti?

Má po všech stránkách kvalitní tým, hraje líbivý fotbal. Ale my jsme Sparta, takže bychom se měli soustředit hlavně na sebe, abychom klíčové utkání zvládli.

Než ligová sezóna začala, porazili jste doma Plzeň v Superpoháru 3:0. Takový výsledek byste i teď brali.

Krásný výsledek, ale každý zápas je jiný. Těžko můžeme speciální zápas, který nás v sobotu čeká, srovnávat se Superpohárem. To už je minulost. Ligové utkání v Plzni bude určitě mnohem těžší.

Tím spíše, že zatímco loni Plzeň hrála Ligu mistrů a vy jste se mohli soustředit jen na domácí soutěž, letos se role obrátily...

Bohužel, také jsme si chtěli Ligu mistrů zahrát. A když to nevyšlo, jsme rádi aspoň za Evropskou ligu. Žádný pohárový zápas teď v týdnu nemáme, na Plzeň se určitě dobře připravíme.

Reklama

Související témata: