Hlavní obsah

Sparťany před dvěma týdny objímal, teď půjde proti nim. Nic si nedarujeme, potvrzuje před šlágrem Limberský

V daleké kazašské Astaně nadšeně objímal sparťanské spoluhráče Dočkala, Lafatu a Krejčího po jejich kvalifikačních trefách, po dvou týdnech se postaví proti nim. Nadšení půjde v duelu Plzně se Spartou stranou, přátelství také, to se ví. „V reprezentaci táhneme všichni za jeden provaz, ale ve vzájemném duelu si nic nedarujeme. My sparťanům, ani oni nám,“ netají plzeňský fotbalový obránce David Limberský, že sobotní ligový šlágr bude hodně vyhecovaný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Podobnou radost by chtěl David Limberský prožívat samozřejmě i v sobotním utkání se Spartou.

Článek

Na fotbalové Letné svého času štěstí také zkoušel, ale po extempore s nafilmovanou penaltou před dvěma lety se stal pro sparťanský národ tím největším nepřítelem. Však mu to také dávají letenští fanoušci v každém vzájemném duelu patřičně najevo.

Ligový šlágr Plzně se Spartou se hraje v sobotu ve 20.15, rozhoduje ho sudí Jílek, přímý přenos vysílá ČT Sport.

„Jenže tentokrát hrajeme se Spartou doma a publikum nám určitě pomůže. Hodně na podporu diváků spoléháme," je Limberský přesvědčený, že fanoušci poženou Viktorii za výhrou, na kterou v konfrontaci s Pražany už notnou dobu čeká.

„Pravdou je, že jsme nad Spartou už dlouho nevyhráli, ale většinou šlo o výsledky hodně těsné. A doma jsme s ní prohráli v posledních sedmi zápasech jednou jedinkrát," nemá reprezentační obránce rozhodně bolavou hlavu ze statistických výčtů, které mluví pro letenského soupeře.

„Každá šnůra jednou skončí a nevidím důvod, proč by tomu nemělo být právě v sobotu," nechal se Limberský slyšet na klubovém webu.

Pro Plzeň by mohlo naopak mluvit postavení na první příčce tabulky, které by jí v konfrontaci se Spartou mělo poskytovat jistou psychologickou výhodu.

Limberský: Víme o sobě navzájem všechno

„Za první místo jsme rádi, ale nemyslím, že by představovalo nějakou psychologickou výhodu. Vždyť je odehrán teprve tucet kol a spousta zápasů nás ještě čeká," oponuje plzeňský zadák. „Rozdáme si to prostě jako rovný s rovným. Zvláště, když ani jedno mužstvo nelimitují žluté karty a může nastoupit kompletní."

Proto také Limberský nepředpokládá, že by v sestavě Sparty došlo v sobotní partii k nějaké rošádě, nebo že by snad taktickým tahem jeho tým mohla překvapit. „Víme o sobě navzájem všechno. Sparta má stejně jako my ustálenou sestavu a zažitý styl hry, který přináší výhry, takže není důvod cokoli měnit."

Pochopitelně že se oba soupeři teď na vzájemný duel náramně důkladně chystají. Jde o prestiž, vedení v tabulce i bodový zisk, který může ovlivnit další průběh ligového podzimu.

„Nehrajeme evropské poháry, takže konfrontace se Spartou pro nás samo sebou představuje vrchol celého podzimu. Všechno jde teď stranou, už od úterý se na zápas chystáme, dokonce taktické tréninky zaměřené vyloženě na Spartu už jsme absolvovali," prozrazuje Limberský, že jeho Plzeň nebude v sobotním večeru myslet na nic jiného, než na vítězství.

Jak dopadne šlágr podzimu mezi fotbalisty Plzně a Sparty?
Vyhraje Plzeň
46,5 %
Zápas skončí remízou
10 %
Zvítězí Sparta
43,5 %
Celkem hlasovalo 20140 čtenářů.

Reklama

Související témata: