Hlavní obsah

Snad trenér Šilhavý vypíše nějaké prémie, říká před derby jablonecký střelec Novák

Josef PešoutSport.czPrávo

Podještědské derby mezi fotbalisty Liberce a Jablonce je pro celý region tahákem z mnoha hledisek. Narazí na sebe celky, které mají ve svém středu spoustu kvalitních hráčů. Zatímco nejlepším střelcem libereckého Slovanu je útočník nebo ofenzivní záložník Josef Šural, klubové tabulce jabloneckých kanonýrů dominuje levý obránce Filip Novák. Oba vstřelili po šesti gólech. Především Novákova produktivita je obdivuhodná. „Doufám, že uspějeme,“ řekl Filip Novák v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký obránce Filip Novák.

Článek

Co bylo důvodem vaší absence ve vítězném zápase Jablonce s Teplicemi (4:2)? Jak jste se cítil v roli diváka na tribuně?

Trošku jsem si poškodil a natáhl vazy v koleni, ale není to nic vážného. Jen jsme nechtěli riskovat zhoršení zranění, proto jsme se s trenérem domluvili, že si raději dám chvilku volna, abych byl do derby stoprocentně v pořádku. To, že jsem nehrál proti Teplicím, mě samozřejmě mrzelo. Předtím jsem dal na Slavii gól a stejnou touhu bych měl, kdybych šel na hřiště i proti Teplicím. Ale dopadlo to tak, že jsem na trávníku chyběl, což beru jako fakt. I na tribuně jsem seděl vedle dalších marodů z našeho kádru a věřil jsem, že vyhrajeme.

Potěšil vás výsledek s tříbodovým ziskem?

Ukázalo se, že v týmu máme hráče, kteří mohou kdykoliv naskočit do základní sestavy. Je tady kvalitní mužstvo. Zranění bohužel přicházejí a je důležité, když se s nimi dokážeme vyrovnat.

Kdy jste předtím naposledy chyběl při ligovém zápase?

Přesně si to nepamatuji, ale mimo hru jsem teď byl po dlouhé době. Prvních jedenáct kol jsem letos odehrál bez sebemenšího střídání.

Už s vámi cloumá napětí před nedělním derby v Liberci?

V posledních letech byl Slovan v roli favorita. Nyní je to něco jiného. Karty se takříkajíc otočily a Jablonec je v tabulce výš. Věřím, že v Liberci uspějeme. A doufám, že trenér Šilhavý vypíše nějaké prémie a proti svému bývalému klubu nás motivuje tím správným způsobem.

Uvědomujete si, že v případě výhry v Liberci se můžete ještě víc přiblížit k vedoucímu tandemu tabulky? Plzeň a Sparta hrají spolu a tudíž někdo z nich ztratí body, při vzájemné remíze pak oba týmy.

To je sice pravda, ale především se musíme snažit, abychom zvládli svůj nejbližší zápas. Hledíme na sebe a teprve pak můžeme počítat, jestli někdo jiný ztrácí, nebo ne. Po podzimu chceme skončit do třetího místa v tabulce.

Reklama