Hlavní obsah

Lafata: V Plzni se hraje o Krále podzimu, ale titul se počítá až na konci

Praha

Vede obhájce titulu do jedné z klíčových bitev. Kapitán fotbalové Sparty navlékne pásku v Plzni, kde se odehraje očekávaný šlágr ligového podzimu. „Hodně se těším, asi jako každý,“ usmívá se kanonýr David Lafata. Zápas Plzeň - Sparta se hraje v sobotu od 20:15, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník pražské Sparty David Lafata střílí vedoucí gól proti Jablonci. Schoval si podobnou parádu i do Plzně...?

Článek
Fotogalerie

V Plzni se bude hrát o titul Krále podzimu. A už také o titul, že?

Utkání o Krále podzimu to je, dá se tak nazvat. Jenže takový titul se nepočítá... Pro mě není podstatné přezimovat první. Rozhodující je tabulka po třicátém kole. Zápas s Plzní je v bitvě o titul důležitý. Jenže trenér Lavička přijde před každým, že je důležitý. Už jsem se i smál, ať mi jednou řekne, až důležitý nebude...

První hostí druhého, takže zápas podzimu?

Asi nejvíc se člověk těší na derby, to je největší svátek v lize. Derby je jen jedno Pak už je zápas s Plzní.

Reprezentace teď stojí na hráčích Sparty a Plzně. Hecujete se teď s plzeňskými spoluhráči z nároďáku?

Mezi sebou máme naprosto korektní vztahy. A máme dost rozumu - na hřišti chce každý vyhrát, po zápase si ale podáme ruce. Žádné hecování směrem k vzájemnému zápasu během posledního srazu ani neprobíhalo.

Loni hrála Plzeň v pohárech až do jara, zatímco vy jste se mohli soustředit jen na ligu. Letos má méně nabitý program Viktoria.

Asi je to jejich výhoda. My také loni těžili z toho, že měli nahuštěný program. Teď je výhoda na jejich straně. Atmosféra v našem týmu je ale stále dobrá. Podzimní liga se blíží ke konci, jde to pomalu do finále.

Třeba Mladá Boleslav se v posledním kole na Letné zabetonovala. Teď se můžete těšit na otevřenější fotbal...

Nejen pro útočníka, pro celé mužstvo je to asi lepší. Velká síla Plzně je v tom, že jsou velmi dlouho pohromadě. Silní dopředu byli dlouho, teď ještě vylepšili hru dozadu. Nic lehkého nás nečeká.

Právě, nestraší vás, že Plzeň neinkasovala už 315 minut?

Vždycky bylo těžké prosadit se proti nim. Ale jak přišel trenér Koubek, tak asi na defenzivě ještě hodně zapracovali. On na obranu hodně dá, je to znát.

Reklama

Související témata: