Hlavní obsah

Fotbalisty čekají generálky na ligu

PRAHA

Prázdniny se přehoupnou po víkendu do druhé poloviny, a to už je tradičně období, kdy startuje většina fotbalových soutěží. Na fotbalových stadionech ale bude rušno už o tomto víkendu, na který si větší část klubů nachystala poslední zkoušku před ostrým startem. V řadě případů čekají týmy souboje se zahraničními soupeři, ve třech případech dokonce s bundesligovými mužstvy.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto

Článek

Zatímco slávisté a Mladá Boleslav se vydali k zápasům do Německa do Kaiserslauternu respektive Wolfsburgu, sparťané se představí vlastním fanouškům a generálku na podzim pojali slavnostně.

Sobotní fotbalový večer v Toyota Areně startuje už v 17:00, kdy klub představí nové posily, v exhibičním duelu se představí sparťanské mistryně republiky proti novinářské jedenáctce. Vrcholem bude od 18:30 duel s Norimberkem, v jehož dresu se mohou představit například čeští fotbalisté Jan Polák a Marek Nikl či nejlepší střelec bundesligy Marek Mintál.

Německé soupeře, byť z druhé bundesligy, si na generálku sjednaly i další kluby. Velký zájem se očekává v Teplicích, kam dorazí se svými svěřenci z druholigového Ahlenu někdejší idol teplických fandů František Straka i stoper Jan Velkoborský, Plzeň zase vyráží do Aue, kam během léta přestoupil Richard Dostálek.

Blšany a Liberec prověří řecký klub Škoda Xanthi

Stejnou volbu měly Blšany a Liberec, které prověří řecký klub Škoda Xanthi, jenž se v Česku připravuje na novou sezonu. Další kluby zvolily dříve hodně rozšířený model a těsně před startem ligy si pozvaly papírově slabšího soupeře z nižších soutěží.

A tak Jablonec se na hřišti ve Vrkoslavicích střetne s divizní Libiší, Zlín s Napajedly, Ostrava si pozvala brněnskou rezervu, Most béčko Sparty, Příbram rezervu Českých Budějovic a Slovácko vyrazí do Olomouce na duel s druhým týmem Sigmy.

Tři mužstva do víkendových zápasů nezasáhnou, ale také mají zahraniční soupeře. Pro Olomouc bude ve středu generálkou odveta Intertota na hřišti Hamburku, s kyperskými soupeři se dnes střetnou dva jihomoravské kluby: Brno v Senci s Olympiakosem Nikósie a Jihlava ukončí soustředění v Rakousku zápasem proti Pavalini Nikósie.

Program přípravných zápasů týmů 1. ligy:
Sobota 30. července: 15:00, Aue - Plzeň, 17:00, Ostrava - Brno B, Teplice - Ahlen, Liberec - Xanthi, Zlín - Napajedla, Most - Sparta B, 18:00, Kaiserslautern - Slavia, 18:30, Sparta - Norimberk.
Neděle 31. července: 17:00, Blšany - Xanthi, Příbram - České Budějovice B, Olomouc B - Slovácko, Jablonec - Libiš (Vrkoslavice), 20:00, Wolfsburg - Mladá Boleslav.

Reklama