Hlavní obsah

Slavia - Příbram 3:2Mizérie Slavie je u konce, po sedmi zápasech bez výhry uťala sérii Příbrami a bodovala naplno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Latka (penalta) 1 : 0
45. Zápotočný 1 : 1
46. Bílek 2 : 1
69. Řezníček 2 : 2
88. Balaj 3 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Slávistická mizérie skončila. Po sedmi zápase bez výhry se i Pražané dočkali vítězství, neboť na svém hřišti udolali trochu překvapivě Příbram, která v posledních týdnech kráčela pod vedením nového trenéra Pavla Tobiáše ligou hodně suverénně. I na ní však došlo, neboť v Edenu sice dokázala dvakrát vyrovnat vedení domácích, ale na trefu střídajícího Balaje už odpovědět nestačila, takže její série pěti zápasů bez prohry je u konce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán pražské Slavie Martin Latka (druhý zleva) oslavuje se spoluhráči gól.

Článek

Šancí si sice Slavia vypracovala v úvodu dost a dost, jenže příbramská brána pro ni byla dlouho zakletá. A přitom nešlo o příležitosti jen tak ledajaké, protože třeba Škoda měl po čtrnácti minutách doslova vyloženou. Obehrál hned dva příbramské beky, postupoval sám na gólmana Boháče, ale se střelbou dlouho váhal, aby nakonec pálil nepřesně a hlavně mimo.

A parketa pro trestný kop Hrubého? Rovněž hodně slibná pozice, jenže rána slávistického záložníka šla vedle, stejně jako jeho volej po přihrávce Vukadinoviče.

Goly obstarali kapitáni

Příbram tak přečkala prvních dvacet minut, kdy ji Pražané přehrávali lepším pohybem, důrazem a přesnější kombinací, a začala hrát a hrozit také. Řezníčkovou ránou míjející jen těsně tyč Rakovanovy brány, hlavně však Hájovského hlavičkou, která orazítkovala břevno. A když si vzápětí dal dezorientovaný Hrubý málem vlastence, začalo to být se Slavií na pováženou.

Penalta ji však vysvobodila. Nebo spíše Hájovského zákrok na Zmrhala, po němž sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se trochu překvapivě ujal kapitán Latka, a i když se příbramský gólman Boháč po míči natahoval, centimetry mu chyběly.

Domácímu Rakovanovi pár vteřin před přestávkou ovšem také. Příbram totiž stačila ještě v první půli odpovědět. A rovněž kapitánem, neboť Zápotočný si narazil na hranici šestnáctky míč a přesnou střelou k tyči skóre srovnal.

Příbram si vyrovnání vychutnávala příliš

Euforii z vyrovnávacího gólu si Tobiášovi svěřenci vychutnávali nejen v kabině, ale i v nástupu do druhé půle. I proto tak málo koncentrace a soustředění, i proto úder, který jim Slavia zasadila už po minutě. Hlavičkující Latka totiž vyzval ke skórováné svého nehlídaného parťáka ve stoperské dvojici Bílka a ten pálil přesně.

Po hodině hry měl výborně hrající Latka šanci vedení svého týmu pojistit, ale tváři v tvář Boháčovi pállil jen do jeho nohou. Zmařená kapitánova příležitost mohla přijít Slavii draho. Zemanův rohový kop a víření soupeřových hráčů v šestnáctce totiž zmátlo domácí natolik, že hlavičkující Řezníček podruhé vyrovnal.

A dvanáct minut před koncem po dalším originále zahraném rohovém kopu dokonce nescházelo mnoho, aby Řezníček skóre otočil. Z kroku však mířil přímo do brankáře Rakovana, za což pro změnu zaplatil jeho tým.

Střídající Balaj zůstal v šestnáctce zcela zapomenutý a dvě minuty před koncem zužitkoval hlavou standardní situaci. Slavia se tak po sedmi zápasech konečně zase radovali z vítězství.

Slavia - Příbram 3:2 (1:1)
Branky: 36. Latka z penalty, 46. Bílek, 88. Balaj - 45. Zápotočný, 69. Řezníček. Rozhodčí: Pechanec - Hock, Hrabovský. ŽK: Boudjemaa - Zeman, Hájovský, Neves. Diváci: 4123.
Slavia: Rakovan - Dobrotka, Latka, Bílek, Juhar - V. Vukadinovič (46. Boudjemaa), Zmrhal, Baéz, Hrubý (84. Balaj), M. Černý (81. Piták) - Milan Škoda. Trenér: Beránek.
Příbram: Boháč - Sus, Hájovský, Zápotočný, Neves - Hnaníček (88. T. Krbeček), Deli, Pilík (90. Krameš), Fillo (90.+1. Stratil), Zeman - Řezníček. Trenér: Tobiáš.

Reklama

Související témata: