Hlavní obsah

Drželi se pod krkem, nadávali si. Vrba sledoval v Plzni válku reprezentantů

Plzeň

Jak slibovali, tak učinili. Se vším všudy. Nejenže si nadávali, také do sebe strkali a drželi se pod krkem. Tady chybělo už jen pár facek... Ligový duel fotbalistů Plzně se Spartou (2:0) byl velkou bitvou spoluhráčů z národního týmu. A kouč reprezentace Pavel Vrba v hledišti na vlastní oči sledoval, jak se jeho vyvolení na devadesát minut nenávidí. Hráči však ujišťují, že podáním ruky hned po zápase válka skončila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zápas Plzně se Spartou provázely erupce emocí.

Článek

Atmosféra zápasu Plzeň - Sparta

Vřava v plzeňském kotli

David Limberský po utkání Plzeň - Sparta

Lukáš Vácha po utkání Plzeň - Sparta

Trenéři po utkání Plzeň - Sparta

Za dva týdny se reprezentace na stejném trávníku střetne s Islandem. A bude to bitva nečekaných lídrů skupiny A, kteří v kvalifikaci mistrovství Evropy 2016 shodně ještě neztratili ani bod.

Vrbův nároďák, to je teď hlavně Sparta a Plzeň. V posledním utkání v Kazachstánu nastoupilo v základní sestavě pět sparťanů (Kadeřábek, Vácha, Dočkal, Krejčí, Lafata) a dva viktoriáni (Limberský, Kolář).

V sobotu večer si ovšem šli po krku do slova a do písmene. Pilař vrazil do Váchy, Limberský mstil faul na Vaňka tím, že si Dočkala chytil za dres pod krkem. Strkanice provázely celý třeskutý šlágr a galantní slůvka z tanečních při nich rozhodně nepadala...

Nenávist podáním rukou skončila

Kapitán Viktorie přiznal, že během zápasu jsou chvíle, kdy sparťany nenávidí. „Ale nemyslím si, že jsme měli rudo před očima. To spíš až oni v závěru," ujišťuje David Limberský.

„V reprezentaci jsou naše vztahy se sparťany na velmi dobré úrovni. Sedíme spolu i na kafi. Jenže tohle je klubová úroveň a já osobně to hodně rozděluji," poukazuje Limberský.

Ze strkanic mezi reprezentanty tedy směrem k atmosféře před Islandem nic nevyvozuje. „To jsou emoce při zápase. Po něm jsme si se všemi podali ruku a je to v pohodě. Atmosféra je elektrizující, fanoušci se strhnou a my na hřišti taky. Všechno proběhlo v normě. Žádné velké urážky, spíš jsme se tak hecovali," šklebí se kapitán Viktorie.

V tomto bodě je s ním ligový nepřítel Vácha za jedno.

„Byl to docela dost vyhecovaný zápas, ale jsou to emoce, které k fotbalu patří. Osobně jsem hráčům Plzně po zápase pogratuloval, podal jim ruku a mám před nimi čistý stůl. Nikdo mi nemůže říct půl slova," dušuje se sparťan Lukáš Vácha.

Reklama