Hlavní obsah

Jablonec výhrou přepsal historii. Jdeme za svým cílem, hlásí trenér Šilhavý

Liberec

Prokletí liberecké Nisy je zlomeno. Fotbalisté Jablonce ve včerejším Podještědském derby poprvé v české lize dobyli trávník Slovanu, výhru 1:0 jim zařídila trefa útočníka Martina Doležala po hodině hry. Vítězové se dotáhli na jediný bod na druhou Spartu, domácí, kteří nastřelili dvě tyče, naopak zůstávají těsně nad pásmem sestupu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý během utkání v Liberci.

Článek

„Jsme rádi, že jsme tu sérii přerušili. Těší nás, že se držíme nahoře a jdeme za svým cílem, tedy pohárovým umístěním," řekl hostující trenér Jaroslav Šilhavý, který vzhledem k nedávnému působení u Nisy čelil hanlivým pokřikům některých fanoušků Slovanu. „Mám smíšené pocity, mrzelo mě to, ale nechci brečet, tak to prostě je. Ovšem převládá ve mně radost, v pondělí mám narozeniny, dostal jsem od kluků hezký dárek," podotkl Šilhavý.

Pro Jablonec byla doposud Nisa začarovaná, kletbu zrušil až na 21. pokus. Klíčovou chvíli si nachystal na 59. minutu, kdy rohový kop prodloužil Luděk Pernica hlavou na zadní tyč a Martin Doležal z metru dokopl míč do sítě. „Standardky jsou naší předností, pilujeme je, vyplácí se to. Vyplaval jsem tam úplně sám, ale i tohle šlo překopnout," smál se šťastný střelec.

Ovšem na triumf jeho týmu to podle průběhu prvního poločasu vůbec nevypadalo. Slovan měl navrch, jablonecká defenziva nestíhala. Jenže domácí totálně vyhořeli v koncovce. V úvodním dějství se prosazoval po své pravé straně, odkud létaly před brankáře Vlastimila Hrubého centry, z nichž přicházely obrovské šance. Výsledek? Jen dvě tyče.

„Vzhledem k první půli nás prohra mrzí, že tří šancí jsme měli jeden gól dát. Víc by zápasu slušela remíza, ale nejsme bohužel efektivní," posteskl si kouč Slovanu Samuel Slovák, který po utkání smutně přihlížel, jak si hostující tým obléká trička s nápisem Králové Ještědu.

Reklama

Související témata: