Hlavní obsah

Kukol je nejlepším střelcem Vysočiny. Hlavně si ceníme nárůstu bodů, podotýká jihlavský záložník

Teplice

Slovenský záložník Vladimír Kukol je se třemi góly aktuálně nejlepším střelcem fotbalistů Vysočiny Jihlava v probíhajícím ligovém ročníku. Třebaže zmíněný počet tref není zrovna závratnou cifrou, pro zlepšující se tým z dolní poloviny tabulky měly vstřelené branky nesmírnou hodnotu. Kukol totiž skóroval pokaždé ve vítězném zápase. Konkrétně v Hradci Králové (3:0), proti pražské Slavii (1:0) i naposledy v Teplicích (3:2).

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Záložník Jihlavy Vladimír Kukol (vpravo) a teplický obránce Jan Krob.

Článek

Jak vnímáte svou pozici jihlavského „kanonýra"?

Takhle to neberu. Řeknu jen, že nezáleží na tom, kdo ty góly dává. Hlavně si ceníme tolik potřebného posunu v tabulce, kdy jsme opustili předposlední místo.

Můžete popsat svůj zásah do teplické sítě?

Byl tam odražený míč, takže jsem střílel do odkryté branky. Šlo o celkem jednoduchý gól, stačilo se jen soustředit na zakončení. Snazší jsem předtím asi nedal, ale víc než vlastní statistiky si vážím, že jsme vyhráli.

Co tedy rozhodlo o vašem úspěchu v Teplicích?

Trpělivost a bojovnost. Ani jeden z našich hráčů nevypustil sebemenší souboj. A to se odrazilo ve výsledku. Byli jsme nakonec šťastnější při vítězném gólu po chybě teplického brankáře.

Ještě nedávno jste měli v tabulce pouhé čtyři body a během krátké doby jste jich nastřádali dohromady již čtrnáct. A utekli jste ze sestupových příček.

To je až neuvěřitelné, jak rychle se nám povedl takový bodový skok. Dlouho jsme se trápili a čekali na kýžený obrat. Jenže následná tři vítězství a remíza k tomu po změně trenéra nás hodně zvedly. Pokusíme se v tomto trendu pokračovat. V příštím kole však přijde dokonalá prověrka s Viktorií Plzeň.

Reklama

Související témata: