Hlavní obsah

Trenéři slíbili pohoštění, čekáme koláče, ale i nějaké masíčko, smál se po derby jablonecký Kopic

Liberec

Přilétl k němu míč na zadní tyč, jablonecký útočník Martin Doležal ho s přehledem dokopl do sítě a zajistil Jablonci historicky první vítězství na půdě Liberce. „Na tuhle chvíli Jablonec čekal přes dvacet let, je to skvělý pocit, že jsme to nyní dokázali," zářil Doležal po nedělním duelu u Nisy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Útočník Jablonce Martin Doležal (vlevo) a liberecký obránce Lukáš Pokorný.

Článek

„Možná největší radost měl ale náš doktor," dodal vzápětí Doležal na adresu klubového lékaře Libora Hanuše, který pamatuje všech dvacet předchozích marných pokusů o triumf v Liberci. „Takhle se doktor radoval snad jen po vítězství v domácím poháru," doplnil záložník Jan Kopic.

Jablonec udeřil ze standardní situace, které mu v posledních zápasech vycházejí. „Spoléháme na ně, je to jedna z našich předností, pilujeme je. Standardky zápasy rozhodují, proti Jablonci se to ukázalo jako šťastná varianta," podotkl Doležal. „Byl to jeden ze snadnějších gólů, ale neproměnit se dá všechno. Třeba na Spartě jsem nedal z metru," vzpomínal Doležal s úsměvem na zahozenou šanci v nedávném duelu na Letné.

Cesta za třemi body nebyla vůbec snadná, hosté za ně můžou z velké části děkovat neschopnosti Slovanu v koncovce. Domácí totiž v prvním poločase promrhali tři stoprocentní šance. „Trenér o přestávce musel zvýšit hlas," přiznal záložník Jan Kopic. Kouč Šilhavý je vyhlášený kliďas, spustil snad v kabině bouřku? „No, kliďas, já hraju u lajny, slyším ho dost dobře, hlas zvýšit určitě umí. Ale do košů v kabině nekope," usmál se Kopic. „Jen nám důrazně řekl, že musíme hru zjednodušit," dodal Kopic.

Se spoluhráči se už těší na hostinu, kterou jim vystrojí trojice trenérů Šilhavý, Chytrý, Veselý, jež v uplynulých třech sezónách působila společně právě v Liberci. Před nedělním derby kouči slíbili, že v případě vítězství v derby donesou hráčům do kabiny něco na zub.  „Každý z trenérů musí něco dovézt, takže čekáme něco sladkého i nějaké masíčko," smál se Kopic.

Reklama