Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Půlka mužstva je z Plzně, která Spartu hladce přehrála

Praha

Šlágr domácího fotbalového podzimu měl nečekaný průběh. Zcela jednostranný. Plzeň na domácím trávníku Spartu jednoduše „vypnula“, vyhrála 2:0 a tabulku Synot ligy vede již o čtyři body. Samozřejmě se to muselo projevit také ve složení ideální sestavy 13. kola podle Sport.cz. V jedenáctce mají viktoriáni hned pět zástupců, tedy rovnou polovinu hráčů v poli.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 13. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz

Článek

Největšího rivala v bitvě o titul převýšili ve všech směrech, viktoriáni dokonce nepovolili Spartě ani jednu střelu na branku. Stoper Hejda přidal jako bonus ještě vítěznou trefu, obranu spolu s ním bezchybně řídil také druhý stoper Procházka a na levém kraji vynikal kapitán Limberský.

Ani silná středová řady obhájce titulu tentokrát nezabrala. V záloze se naopak prosadil plzeňský Hořava, autor druhého gólu a muž zápasu, který navíc trefil i břevno. Vydatně ho podpořil atleticky vybavený Vaněk, jenž výrazně přispěl k ochromení centrály hry Sparty.

A zbytek kola? Slavia zase po déle než dvou měsících poznala, jak chutná vítězství. Proti Příbrami k němu zavelel kapitán Latka, který stíhal útočit i bránit. Slovácko vyhrálo v Brně, jemuž gólman Heča nepovolil žádný zásah. Dukla se pak raduje ze stabilní formy svého kanonýra Beauguela.

Holzer zařídil výhru Baníku

Kuriozitou je ostravský Baník. Až do víkendu měl jen samé jednogólové střelce. Proti Hradci se během sedmnácti minut dvakrát trefil Holzer, takže si nejen připsal své první ligové góly v kariéře, ale rázem je podzimním kanonýrem Baníku on...

Pozoruhodný je pak vzestup ještě nedávno poslední Jihlavy. V Teplicích překvapivě vyhrála 3:2 a otce Romana Kučeru na lavičce parádní trefou vydatně podpořil jeho syn Tomáš. Ukázal se také útočník Mešanovič.

Sestava 13. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Heča (Slovácko) - Procházka (Plzeň), Hejda (Plzeň), Latka (Slavia), Limberský (Plzeň) - Vaněk (Plzeň), Hořava (Plzeň), Kučera (Jihlava), Holzer (Ostrava) - Beauguel (Dukla), Mešanovič (Jihlava).

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články