Hlavní obsah

Fanoušci fotbalové Plzně jsou podezřelí z přečinu a přestupku

Až čtyřleté vězení by mohlo hrozit jednatřicetiletému fanouškovi Viktorie Plzeň, který podle policie během sobotního šlágru 13. kola fotbalové ligy se Spartou opakovaně kopal do štítů a holení policistů, kteří museli přijít uklidnit konflikt v domácím kotli. Muž je podezřelý z přečinu násilí proti úřední osobě. Další tři muži, zapojení do incidentu, ve věku 19, 25 a 29 let se budou zpovídat z přestupku proti veřejnému pořádku, protože neuposlechli výzvy policie. ČTK to řekla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hasič sbírá světlici na trávníku Doosan Areny během zápasu Plzně se Spartou.

Článek

Ve skupince mužů nastal konflikt údajně kvůli užití pyrotechniky. Incident se snažila řešit bezpečnostní služba, která povolala následně městskou policii a ta přivolala státní. Muži prý namířili agresi právě proti policistům, nereagovali na výzvy, policie čelila verbálnímu a fyzickému útoku, muži házeli i kelímky.

Policie se zabývá i dalšími incidenty před zápasem, v jeho průběhu i po něm. Jde například o poškození vstupních dveří na stadión v sektoru hostů, několik potyček nejen na stadiónu, ale i o použití pyrotechniky.

Díky kamerovým záznamům už policie určila čtyři diváky, kteří během utkání použili pyrotechniku a třikrát způsobili přerušení hry. Případy se zabývá. Západočeský klub v pondělí uvedl, že podá trestní oznámení na neznámého pachatele a hodlá od výtržníků vymáhat případnou pokutu, kterou s největší pravděpodobností dostane od disciplinární komise. Nyní pokračuje na stadiónu další zkoumání dostupných materiálů, které počet pachatelů nejspíš rozšíří.

Reklama

Související témata: