Hlavní obsah

Po Doškovi touží Hřebík i Chovanec, tři kluby lákají Pešíra

Souboj o libereckého útočníka Libora Doška vrcholí. Zájem o momentálně nejlepšího hráče, který splňuje požadavky na hrotového hlavičkáře, má nejen Sparta Praha, ale také ruský klub Kubaň Krasnodar, který trénuje Jozef Chovanec. Liberec s uvolněním klíčového hráče zatím nespěchá, ale asi by se přestupu nebránil, pokud by získal Tomáše Pešíra.

Foto: PRÁVO

Libor Došek

Článek

Jenže toho chtějí také v Teplicích a ve Slavii. Sparťanský trenér Jaroslav Hřebík potvrdil zájem o dvoumetrového libereckého fotbalistu po sobotním přípravném duelu s Norimberkem, v němž domácí nastoupili pouze s jedním útočným hrotem. Nejprve se mu ale do konkrétního jména nechtělo.

"Takového kanonýra, jako byl Tomáš Jun, nenajdeme. Ale ještě jednoho hráče do útoku určitě chceme," vysvětlil kouč, ale na přímý dotaz přiznal, že nejblíže jeho představám je Libor Došek. Na odpolední besedě s fanoušky ještě dodal, že by si přál i jednoho brejkového hráče.

Zákulisní boj Sparty o libereckého čahouna ale nebude jednoduchý. Jednak kvůli tomu, že do hry se vložil i Krasnodar, jehož kouč Chovanec fotbalistu dobře zná, jednak kvůli tomu, že po odchodu Slepičky s Pospíšilem vedení Liberce nehodlá už tým příliš oslabovat. Bude proto záležet i na tom, jaké podmínky pod Ještěd z obou klubů dorazí.

Liberec by byl možná svolnější jednat o přestupu, pokud by měl předem jistotu, že mezeru v útočné formaci zacelí. A nejlépe Tomášem Pešírem, který se vrací z tureckého angažmá a je o něho mezi předními českými kluby slušný zájem. "Podle toho, co víme, mají o Pešíra zájem Slavia, Teplice a také Liberec," připustil hráčský agent Ondřej Chovanec, který zastupuje nejen Pešíra, ale také Doška.

Reklama