Hlavní obsah

Mourinhův učeň Kysela prodloužil v Jablonci smlouvu až do června 2017

Jablonec

Má za sebou angažmá v Interu Milán, zatrénoval si i pod slavným Mourinhem. Současnost i budoucnost však má stoper Marek Kysela v Jablonci, s nímž prodloužil smlouvu až do konce června 2017. Dvaadvacetiletý obránce Baumitun je dalším z řady hráčů, s nimiž severočeský klub prodloužil v právě probíhající sezóně platný kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Kysela (vlevo) se stává oporou Jablonce.

Článek

Vydařený týden. Ve středu se Marek Kyselaobjevil v nominaci české reprezentace do 21 let pro přípravné dvojutkání proti Dánsku a Německu. A ve čtvrtek se upsal Jablonci na další období. „Za prodloužení smlouvy jsem moc rád. Mohu se nyní v klidu soustředit na výkony v klubu i reprezentaci. Vidina účasti na mistrovství Evropy příští léto je pro mě velkou motivací a věřím, že když se bude dařit celému týmu, tak i moje výkony budou více na očích. V kabině je nyní skvělá parta a šlape nám to i na hřišti," pochvaluje si obránce na klubových stránkách.

Kysela se v mládežnickém věku prosazoval ve Viktorii Plzeň a padl do oka pozorovatelům Interu Milán. V roce 2008 se také zrodil jeho přestup do italského velkoklubu. V sedmnácti letech se stěhoval daleko od rodičů, bez znalosti řeči i prostředí. V Interu nejdříve oblékal dres výběru do 19 let. Další tři roky pak nastupoval za juniorku. Pod známým koučem Mourinhem okusil tréninkové dávky i jeden přípravný zápas za áčko. V dresu juniorského týmu Interu se dočkal i trofeje pro vítěze Ligy mistrů.

Po čtyřech letech se ale vrátil zpět do České republiky a v létě 2012 zamířil do Jablonce. Za dva a půl roku odehrál v zelenobílém dresu Baumitu 42 ligových zápasů. Gólově se prosadil jednou, v loňské sezóně rozhodl svou brankou o vítězství v Olomouci. Kysela úspěšně nahradil v probíhající sezóně zraněného Beneše a spolu s Pernicou vytvořil spolehlivou stoperskou dvojici.

„Marek podával v posledních zápasech stabilní spolehlivé výkony. Je to mladý a stále ještě perspektivní hráč, který je v hledáčku trenéra Dovalila pro EURO U21 v Praze pro příští rok. Také proto jsme o prodloužení kontraktu hodně stáli," uvedl generální ředitel klubu Petr Doležal.

Reklama

Související témata: