Hlavní obsah

Poslední letošní pražské derby skončilo remízou. Teplice jsou venku stále bez vítězství

Praha
Aktualizováno

Kompletní 14. kolo Synot ligy čeká fanoušky před listopadovou reprezentační přestávkou. V páteční předehrávce nejprve remizovala Příbram 1:1 s Teplicemi, takže Severočeši stále čekají na první vítězství na venkovním hřišti. Malé pražské derby mezi Duklou a Slavií také skončilo nerozhodně, a to 2:2.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva brankář Dukly Filip Rada, Milan Černý ze Slavie a Vjačeslav Karavajev z Dukly.

Článek
Fotogalerie

Příbram se pod trenérem Tobiášem herně zvedla a také v souboji s Teplicemi měla navrch. Hosté v prvním poločase působili hodně ospale a ani nevystřelili na branku. Naopak domácí poslal do vedení v 45. minutě kanonýr Řezníček, který využil špatného odkopu teplického Vondráška.

Stoper David Jablonský po změně stran zařídil žlutomodrým alespoň bod za remízu 1:1. Mladý obránce se trefil potřetí v sezóně, když využil centr od Nivalda. Severočeši tak zůstávají v tabulce před Příbramí, která bodovala v šestém ze sedmi utkání pod trenérem Pavlem Tobiášem.

Latka potřetí už slávisty do vedení neposlal

Fotbalisté Dukly v posledním letošním pražském derby uhráli s červenobílými jen remízu, za závěrečného náznaku tlaku domácích se nic neurodilo. Slavii tak po návratu do nejvyšší soutěže ještě ani jednou neporazili.

Slávisté počtvrté v řadě neprohráli. A byli blízko i k výhře. Po rohu se nejprve trefil její bek Dobrotka, vyrovnal Marek Hanousek, záhy zase vrátil vedení červenobílým Škoda, ale Považanec v přestřelce během první půle opět srovnal.

Po pauze se brankostroj zastavil, hostující Latka trefil hlavou jen břevno. Domácí se nezmohli na nic, ale v tabulce zůstanou před svým dnešním soupeřem.

Synot liga, předehrávky 14. kola:
Příbram - Teplice 1:1
Branky: 45. Řezníček - 69. D. Jablonský.
Dukla - Slavia 2:2
Branky: 25. Marek Hanousek, 35. Považanec - 16. Dobrotka, 29. Škoda

Reklama