Hlavní obsah

Jablonec se posunul na druhé místo před Spartu. Budějovice si vyšláply na Baník

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce porazili v sobotním šlágru 14. kola Synot ligy na svém hřišti Mladou Boleslav 1:0. Trefa Ruslana Mingazova z 54. minuty Severočechy poslala na druhé místo ligové tabulky o dva body před Spartu, která však má k dobru nedělní duel na Slovácku. Jediný gól rozhodl také druhé sobotní utkání - České Budějovice se po těsném odpoledním vítězství 1:0 nad ostravským Baníkem odpoutaly od sestupových pozic. Tři body pro Jihočechy zajistil útočník Jakub Hora.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ruslan Mingazov rozhodl o výhře Jablonce nad Mladou Boleslaví.

Článek
Fotogalerie

Jablonec se rozjel. Už osm kol po sobě neprohrál, v posledních šesti zápasech ztratil jen dva body za remízu na Slavii. Na Střelnici rozhodl reprezentant Turkmenistánu Ruslan Mingazov, který si v 54. minutě naběhl na centr Romery a zajistil svému týmu vítězství. Svěřenci kouče Šilhavého minimálně do neděli přeskočili o dva body na druhé příčce tabulky pražskou Spartu.

Boleslav naopak na podzim dál trápí výsledky na hřištích soupeřů, z posledních šesti zápasů venku uhrála jen dva body a dala jediný gól. Celek z města automobilů zůstává pátý.

Baník přijel loupit na jih, ale nakonec odjíždí bez bodů. Ostrava prohrála čtyři z posledních pěti utkání na hřištích soupeřů při hrozivém skóre 3:13. Přitom v Budějovicích byli hosté aktivnější, ale na rozdíl od Dynama se střelecky neprosadili. Jediný gól zaznamenal po centru Aleše Hanzlíka hlavičkující Jakub Hora.

Jihočeši z posledních deseti kol vyhráli teprve podruhé, doma získali podruhé na podzim plný počet bodů. Budějovice se tak posunuly na 12. místo neúplné tabulky, Ostrava zůstává na čtvrté příčce.

Reklama