Hlavní obsah

Penaltu trenéři v Příbrami neviděli

Příbram

Sporný moment zápasu v Příbrami se odehrál v 19. minutě. Fillo dostal míč od Pilíka, teplický Ljevakovič mu skluzem zajel pod nohy a příbramský útočník se skácel na trávník. Sudí Orel však penaltu v zápase 14. kola fotbalové ligy nepískl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kouč Příbrami Pavel Tobiáš.

Článek

„Dal jsem si míč do vápna a najednou přišel skluz, tak jsem upadl. Kontakt tam byl, i když to nebyl nijak brutální zákrok. Podle mne to byla penalta, ale ještě se na to podívám v televizi," popsal inkriminovaný moment Martin Fillo.

Trenér Příbrami Pavel Tobiáš byl diplomatičtější. „Já jsem to na tu dálku neviděl. A nebudu ze sebe dělat hlupáka, gestikulovat a křičet, že byla penalta, jako to někdy někteří trenéři dělají. Pak se podíváte v klidu na záznam a zjistíte, že to faul nebyl," říkal rozvážně příbramský kouč. „Rozhodčí pískal výborně, pustil důraznější hru, nedělal chyby na jednu či druhou stranu," dodal na adresu arbitra s tím, že bod s Teplicemi bere a nepovažuje za velkou ztrátu.

Penaltu neviděl ani kouč hostí Zdeněk Ščasný. „Faul to vůbec nebyl, takže žádná penalta. Viděl jsem to ze záznamu," konstatoval Ščasný. Také on bral bod za spravedlivý, protože v první půli hrál jeho tým špatně, ale ve druhé se zlepšil a domácí přehrával. „Bohužel jsme zase doplatili na individuální chybu, podobně jako v Jablonci nebo doma s Jihlavou," posteskl si.

Reklama