Hlavní obsah

Brankář Rada neměl pro svůj kiks omluvu. Trenér Kozel pro naivní chyby svého týmu také ne

Nepopíral, že svůj tým srazil v rozletu a podruhé v průběhu ligového derby hostující Slavii doslova daroval vedení. „Jasně, moje chyba,“ přiznával gólman Dukly Filip Rada, jehož fatální minela duel pod reflektory Julisky ovlivnila. Lehký centr mu totiž vypadl z rukou a pro hostujícího Škodu nebylo nic snazšího, než poslat míč do prázdné brány. „Nejdřív jsem chtěl balón vyboxovat, ale pak jsem si všiml, že kolem mě nikdo není. Proto jsem ho chtěl chytit, jenže mně propadl mezi rukama.“

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Milan Škoda ze Slavie střílí pohodlně druhý gól brankáři Dukly Filipu Radovi.

Článek

Po kiksu si prožil Rada samozřejmě pár krušných minut. Naštěstí opravdu jen pár, protože na rozdíl od ještě většího úletu, jehož se v minulosti dopustil v duelu s Plzní, se mu záhy ulevilo. Tentokrát totiž fotbalisté Dukly promptně odpověděli a podruhé v derby skóre srovnali.

Přestřelka zrozená z chyb

„Jak lehce jsme se do vedení dostali, tak lehce jsme o něj dvakrát přišli," povzdechl si slávistický kouč Miroslav Beránek, i když netajil, že remízu na Dukle bere.

„Domácí byli kombinačně silnější a my měli s jejich hrou problémy. Hlavně v první půli, kdy nefungovala pravá strana naší obrany," glosoval divokou přestřelku v úvodním poločase.

„Přestřelku, která se ovšem zrodila z našich naivních chyb. Proto jsem trochu rozpolcený... S výkonem svého týmu jsem až na zmiňované chyby spokojený, s výsledkem ale samozřejmě nikoli," reagoval Beránkův trenérský kolega na lavičce Dukly Luboš Kozel.

„Hráli jsme velice dobře kombinačně, ani dynamika nám nescházela, jenže co to bylo platné, když jsme soupeře dvakrát po sobě postavili na nohy?!" neměl pro chyby svých svěřenců omluvu.

Ani trenér gólmana neomlouval

Ani pro minelu gólmana Rady ji nehledal. „Gól jde jednoznačně na jeho vrub. Zřejmě si myslel, že už má míč pod kontrolou a přemýšlel, kam ho vyhodí," reagoval na zaváhání brankáře, které slávistický střelec Škoda sedmou trefou sezóny pochopitelně ztrestal.

„Jedno, že to byl laciný gól. Gól jako gól. Zase až takovou radost z něj ale nemám, protože nám nepřinesl výhru," podotkl Milan Škoda.

V zájmu objektivity nutno ovšem podotknout, že po změně stran už byla Slavia očividně s nerozhodným stavem spokojena a o vítězství ani neusilovala.

„Vystřídala, poslala na hřiště Nitrianského majícího defenzivní úkoly, hrála zezadu v bloku, takže naše převaha byla ještě zřetelnější, než do přestávky. Do šancí jsme se ale už tolik nedostávali, protože naše kombinační akce končily u pokutového území, kde chyběly lepší finální přihrávky," věděl své domácí kouč Kozel.

„Nechtěli jsme honit holuba, aby nám nakonec neuletěl i vrabec," přiznával slávistický trenér Miroslav Beránek, že ve druhé půli skutečně na import bodu z Julisky myslel a remízu bral.

Reklama

Související témata: