Hlavní obsah

Plzeň se veze na vítězné vlně, loupit hodlá i na Vysočině

Plzeň

Jeden je zkušený a útočí na titul, druhý se objevil v první fotbalové lize poprvé a svůj tým zachraňuje před sestupem. Úspěšnost však mají shodně 83 procent, takže v Plzni i v Jihlavě si mohou mnout ruce, že Miroslava Koubka, respektive Romana Kučeru v průběhu podzimu angažovali. V neděli odpoledne Vysočina hostí právě Viktorii a vedoucí tým tabulky je i na jejím hřišti velkým favoritem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Viktorie Plzeň Lukáš Hejda během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Jihlava ve čtyřech zápasech pod vedením nového kouče Romana Kučery ještě neprohrála. Třikrát vyhrála a jednou remizovala. Tentokrát však narazí kosa na kámen. Vysočina v šesti ligových zápasech s Plzní jen jednou vyhrála, v dubnu 2006.

„Chtěli bychom navázat na výkony z posledních zápasů, abychom favorizovanou Plzeň minimálně hodně potrápili. Vnímáme sílu protivníka, na druhou stranu máme potřebné sebevědomí. Pomoci nám může i domácí prostředí," doufá kouč Roman Kučera.

V Jihlavě jako proti Spartě

Jenže Plzeň v lize šestkrát za sebou vyhrála a osm kol po sobě neprohrála. Především výhra v posledním utkání nad Spartou ji nasměrovala za titulem podzimního půlmistra.

„K utkání v Jihlavě chceme přistoupit se stejně vysokou hladinou motivace jako k duelu s naším největším ligovým rivalem. Chceme dosáhnout stejné úrovně ctižádosti, týmového odhodlání a motivace, což je dobrý předpoklad pro pozitivní výsledek zápasu," velí Miroslav Koubek, trenér Viktorie.

„Chceme vyhrát, byť náš protivník je v poslední době zdatný. Čtyři zápasy bez porážky pod novým trenérem ho dostaly do jiného světla, než v kterém byl na začátku. My si to plně uvědomujeme a musíme si dát pozor. Zlepšená výkonnost v kombinaci s posílenou psychikou tvoří v posledních týdnech z Jihlavy odhodlaného soupeře," uvědomuje si Koubek.

Čekají odpor houževnatého soupeře

Jeho hráči mluví stejně. „Jihlava má dobrou sérii, poslední zápasy vyhrála a určitě se bude chtít ukázat i proti nám. Viděli jsme to například teď v Hradci Králové, soupeři berou utkání s námi jinak. Chtějí podat co nejlepší výkon a možnost porazit favorita vám vždy dodá víc chuti a elánu," říká pro klubový web útočník Jan Holenda.

„Vyhráli v Teplicích těžký zápas, teď navíc hrají doma, budou mít velkou chuť nás překvapit. Ale my budeme chtít hrát naši hru a být úspěšní," dodává obránce Roman Hubník.

„Jsme na vítězné vlně, kterou chceme prodloužit, nicméně v Jihlavě to nebude vůbec lehké. Poslední dobou se jim daří, je to houževnatý soupeř. My ale chceme vyhrát a odvézt si všechny body," ujišťuje Hubník.

Zápas Jihlava - Plzeň se hraje v neděli od 17:00, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: