Hlavní obsah

Na tabulku se nám pěkně dívá, usmíval se Šilhavý poté, co Jablonec přeskočil Spartu

Jablonec nad Nisou

Úspěšná série fotbalistů Jablonce v Synot lize měla další pokračování v prestižním duelu s Mladou Boleslaví. Severočeši si totiž připsali už osmý zápas v řadě bez prohry díky vítězství 1:0. A v průběžné tabulce dokonce předstihli o dva body i druhou pražskou Spartu, která svůj zápas 14. kola odehraje až v nedělním podvečeru.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Článek

„Na takové pořadí se nám dívá moc pěkně zvlášť poté, co už máme za sebou další důležitý souboj. Byť jsme takhle vysoko zatím po neúplném kole, je to příjemné. A hlavně si vážíme narůstajícího náskoku před čtvrtým místem," uvedl spokojený jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Baumit odskočil nejbližšímu pronásledovateli z Ostravy už na nevídaných devět bodů. „Snad mohu směle říci, že se přibližujeme vytčenému cíli, kterým je pohárová Evropa. Zejména poslední výsledky nám hodně pomohly," naznačoval kouč, jakou hodnotu mají vítězství nad Teplicemi, v Liberci i nad Mladou Boleslaví.

Přitom zápas se Středočechy nebyl vůbec jednoduchý. „Pro nás šlo o nesmírně těžké utkání proti soupeři, který disponuje kvalitním hráčským kádrem. Celkově mělo utkání náboj, vyplývající z faktu, že obě mužstva chtěla hrát dopředu. V prvním poločase to bylo na vyložené šance asi 4:3 v náš prospěch, přesto bezbrankový stav zůstával až do druhé půle," bilancoval Šilhavý.

Podobně jako předtím v Liberci dokázali Jablonečtí vsítit po přestávce rozhodující gól. „Ale soupeř se snažil o srovnání a po příchodu Magery zvýšil svou aktivitu. Byly tam dlouhé balóny na hlavičkáře, ale naši kluci vzadu v čele s brankářem Hrubým to zvládli. Pro někoho to může být hubené vítězství 1:0, ale přikládáme mu velkou váhu vzhledem k vylepšení situace v tabulce," rozjímal jablonecký trenér.

Jarolím: Mohli jsme uspět

Jeho boleslavský protějšek Karel Jarolím netajil rozpaky nad další bodovou ztrátou. „Musí nás mrzet hlavně první poločas. V něm jsme si vytvořili šance, z nichž bychom měli skórovat. Dostávali jsme se do dobrých situací akcemi ze strany, ale nedokázali jsme je vyřešit lepší finální přihrávkou. Přitom nebyly nikterak složité, abychom s nimi mohli naložit efektivnějším způsobem," rozebíral dění na trávníku.

Boleslav vyšla nakonec bodově i střelecky naprázdno. „Pořád si myslím, že se dalo uspět. Ale situaci, po níž jsme inkasovali, předcházela laciná ztráta míče. A pak jsme se už nedostali k důraznějšímu zakončení," posteskl si Jarolím, jehož svěřencům se tak nepovedlo na podzim bodovat ani proti jednomu celku z první trojice v tabulce - Plzni, Spartě a Jablonci.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články