Hlavní obsah

Tepličtí fotbalisté se v lize opět chtějí poprat o třetí místo

TEPLICE

V minulé sezoně mladý tým teplických fotbalistů lehce šokoval, když se v první lize dlouho držel na úplné špici a nakonec vydřel senzační třetí místo zaručující start v Poháru UEFA. Před blížícím se soutěžním ročníkem si Severočeši přejí, aby loňskou jízdu potvrdili a už napevno se usadili mezi ligovou elitou. Teplický tým prověří v ostře sledované ligové premiéře nedělní derby se sousedním Mostem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

"Mety se dosahují od toho, aby se obhajovaly, nebo dokonce posouvaly ještě o kus dál. Když jsme loni skončili třetí, nemůžeme mít jiný cíl, než se to pokusit zopakovat," řekl v úterý trenér Vlastislav Mareček, který stojí za teplickým vzestupem. "Ale je jasné, že to bude velice náročné," upozornil vzápětí.

Mareček tuší, že jeho tým stojí před náročnou zkouškou. Zatímco loni s Teplicemi málokdo počítal, letos se na bronzový tým ligy bude každý chtít vytáhnout. "Určitě si to uvědomujeme. Ale my nesmíme hledět na to, jak se na nás chystají soupeři, to by bylo špatné. Musíme se soustředit hlavně sami na sebe," zdůraznil kouč. Pár dní před ligovým startem ho mrzí jen skutečnost, že nejsou zcela fit rekonvalescenti Kaufman s Tesaříkem, kteří určitě nestihnou úvod sezony.

Mareček v Teplicích načne svou druhou sezonu

Mareček v Teplicích načne svou druhou sezonu. Přál by si, aby kromě ligové soutěže uspěl i v domácím poháru a především na evropské scéně v Poháru UEFA. "Žlutomodří" se už příští čtvrtek představí v prvním zápase druhého předkola soutěže na půdě MTZ RIPO Minsk. "Bylo by krásné, kdyby se nám podařilo postoupit až do základních skupin," zasnil se Mareček při pomyšlení na vyřazení dvou soupeřů na evropském kolbišti.

Severočechy čeká velmi těžký rozjezd do sezony. V neděli se nejprve představí v Mostě, pak putují do Běloruska na Pohár UEFA a hned poté doma přivítají pražskou Slavii. "Strach nebo deprese rozhodně nejsou na místě. Naopak, buďme rádi, že tak krásné zápasy můžeme hrát. Kvůli tomu se fotbal přece dělá," poznamenal Mareček.

V Teplicích panuje po letní přestávce úleva. Ta pramení z dobrých výsledků v přípravě a především z toho, že klub udržel největší opory v čele s brankářem Tomášem Poštulkou a klíčovými stopery Tomášem Hunalem a Karlem Radou. "Věřím, že tým bude ještě odolnější než loni," doufal Mareček.

Na Stínadla navíc dorazili další talentovaní mladíci

Na Stínadla navíc dorazili další talentovaní mladíci, kteří vyztužili už tak velmi perspektivní mužstvo: z Ostravy přišel na roční hostování dvacetiletý forvard Adam Varadi, který byl v přípravě nejlepším střelcem týmu, z Hradce Králové na sever Čech přesídlil záložník reprezentační jednadvacítky Tomáš Jirsák, z hostování v Pardubicích se vrátil středopolař Zdeněk Koukal a z druholigového Ústí nad Labem zamířil do teplické kabiny nadějný forvard Pavel Karlík.

Tým opustili jen kostarický útočník Wiliam Sunsing a kamerunský defenzivní hráč Patrice Abanda. "Hlavní je, že jsme kádr udrželi pohromadě a zůstala jeho kostra. Máme mladé mužstvo, ale určitě mu věříme," prohlásil ředitel FK Teplice František Hrdlička.

Není prý ale vyloučeno, že do konce září, kdy končí přestupní termín, dojde k určitým rošádám v kádru. V mužstvu je nyní 24 hráčů, někdo možná odejde na hostování, tým by naopak ještě mohl posílit jeden útočník. "Možné je všechno, ale teď to do světa ještě vyhlašovat nebudeme," řekl sportovní ředitel klubu Jiří Nevrlý.

Reklama

Související témata: