Hlavní obsah

Štěch vychytal při ligovém debutu za Spartu nulu. Lepší premiéru jsem si nemohl přát, jásal

Uherské Hradiště

Po letním návratu z ostrovního angažmá se v zápase se Slováckem poprvé postavil v ligovém utkání do sparťanské branky. Čtyřiadvacetiletý Marek Štěch vychytal při debutu čisté konto a přispěl tak k výhře letenského týmu 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Marek Štěch a Lukáš Mareček oslavují vítězství v utkání 14. kola Synot ligy na Slovácku.

Článek
Fotogalerie

Jak moc jste s premiérou v české nejvyšší soutěži spokojený?

Lepší jsem si ji snad ani nemohl přát. V zápase v Hradišti ve skvělé atmosféře jsem neinkasoval a navíc jsme brali tři body. Kluci v poli podali výborný výkon. Po výhře nad Slovanem jsme si zase o něco pozvedli sebevědomí.

Ulevilo se vám, když jste se před utkáním dozvěděl, že za Slovácko nenastoupí urostlý Libor Došek?

Pochopitelně, dobře vím, jak umí být nebezpečný. Rozhodně mi to usnadnilo práci. Dočekala, který ho vpředu zastoupil, jsem moc neznal, avšak trenér Lavička mě varoval, že i on má svoje kvality. Však mi taky při jeho šanci jedinkrát v zápase trochu zatrnulo, naštěstí ovšem mířil vedle.

Kdy jste se dozvěděl, že půjdete do branky?

Kouč mě v týdnu upozorňoval, že David Bičík není úplně zdravotně v pořádku. Definitivně mi pak nominaci potvrdil během ranní procházky v den utkání. Takže jsem se mohl na důležitý duel dobře nachystat. Snad jsem se uvedl slušně, uvidíme, jak to bude teď se mnou dál.

Jak na vás střetnutí zapůsobilo?

Přesvědčil jsem se, že má Synot liga velmi dobrou úroveň. Určitě je kvalitnější než nižší soutěže v Anglii, v nichž jsem v minulých sezónách nastupoval.

A co říkáte na porážku Plzně v Jihlavě?

Mám hroznou radost, že jsme první. Vlastně ještě ne, pořád jsme o kousíček druzí. Zatím... (úsměv).

Reklama

Související témata: