Hlavní obsah

Sparta má další posilu: Drobného ze Štrasburku

Do začátku první fotbalové ligy zbývají čtyři dny, ale vedení pražské Sparty nepřestalo s posilováním mužstva. V úterý se klubu z Letné podařilo dotáhnout do úspěšného konce přestup čtyřiadvacetiletého stopera Václava Drobného, který se vrací do české ligy po třech letech ze Štrasburku.

Článek

K administrativnímu dořešení kontraktu už chybí pouze Drobného podpis pod tříletou smlouvou, k němuž dojde podle hráčova agenta Dalibora Laciny ve středu. "Kluby se dnes dohodly, domluven je také Vašek se Spartou," uvedl Lacina, který zastupoval při jednání hráčskou agenturu ISM.

Drobný byl hráčem Racingu od května 2002, kdy tam zamířil z Chmelu Blšany. Po dvouletém působení strávil uplynulou sezónu na hostování v anglickém klubu Aston Villa, ovšem po návratu trenér Jacky Duguépéroux naznačil, že s českým reprezentantem pro další sezónu nepočítá.

Po tréninku spěchal do Prahy

Vytáhlý stoper si ještě dnes zatrénoval ve Štrasburku a odpoledne spěchal do Prahy. Z přestupu měl velkou radost. "Odchodu do zahraničí vůbec nelituji, byla to pro mě obrovská zkouška. Ale jestli jsem si mohl přát, abych se dostal zase o kus dál, pak pro mě bude Sparta ideální volbou. Nic lepšího mě teď nemohlo potkat," řekl fotbalista.

Během svého angažmá v cizině si sparťanský odchovanec vždy říkal, že pokud by se vrátil, pak jedině na Letnou. "Ve Spartě jsem vyrůstal, zůstala mi v srdci. Ale ještě větší radost z toho bude mít můj děda, kterému asi v tuto chvíli buší srdce radostí víc než mě. Je to neuvěřitelný fanoušek Sparty," připomněl Drobný, že přestupem udělá velkou radost i ve své rodině.

Během celého léta sháněl sice nové angažmá, ale trénink prý nešidil. "Kdepak, to bych si dal. Absolvoval jsem celou přípravu s Racingem, ale chybí mi zápasové zatížení," uvedl. S řadou z nových spoluhráčů se dobře zná: mistrem Evropy do 21 let se stal před třemi lety po boku Lukáše Zelenky, v národním týmu stačil poznat i Karla Poborského či Jaromíra Blažka. V české lize nastřádal 78 startů a jeden gól.

Reklama

Související témata: