Hlavní obsah

Hrubý udržel už sedmkrát čisté konto. Je to zásluha celého týmu, tvrdí jablonecký brankář

Josef PešoutSport.czPrávo

Velmi lichotivou statistikou se může pochlubit fotbalový gólman Vlastimil Hrubý. Nejenže nastoupil za Baumit Jablonec ve všech čtrnácti odehraných prvoligových zápasech v sezóně, ale mezi tyčemi nechyběl ani minutu a v plné polovině utkání uhájil čisté konto. To jej zařazuje společně se sparťanským Davidem Bičíkem a plzeňským Matúšem Kozáčikem mezi stálice na brankářském postu v Synot lize.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jablonecký brankář Vlastimil Hrubý se raduje z výhry nad Mladou Boleslaví.

Článek

Zatímco zbylá dvojice z této silné trojky působí ve špičkovém fotbale delší dobu, Hrubý absolvuje teprve svoji druhou sezónu v nejvyšší soutěži. Loni přitom chytal „jen" za tehdejšího nováčka ze Znojma, s nímž na jaře sestoupil z první ligy.

V Jablonci se však prosazuje hned od začátku možná víc, než se od něj očekávalo. Usilovně sbírá nuly. „Že jich mám už sedm? To je skvělé číslo, ale nijak je nepočítám," nepropadá euforii brankář. „Dík patří především klukům z obrany, ale v podstatě je to zásluha defenzivy celého mužstva. Dobře napadáme soupeře už při zakládání jejich akcí. A nasbírané body jsou pokaždé dílem týmového výkonu základní sestavy, ale i náhradníků, pokud trenér využije více hráčů," říká Hrubý skromně.

Svoje čistá konta nestaví nad výsledky mužstva. „Vnímám to tak, že i pro mě je cennější, když vyhrajeme třeba 4:3, než abych si při bezbrankové remíze připsal další čárku za nulu," přesvědčuje jablonecký brankář.

Hrubý: Výhra v Liberci nám dodala sebevědomí

Poslední dva zápasy zvládl na jedničku - v Liberci 1:0, s Mladou Boleslaví 1:0. „Udělali jsme maximum v utkáních, která se v tomto regionu berou jako derby. Hlavně v Liberci to byl ostře sledovaný souboj a je dobře, že nám výhra dodala sebevědomí. Po víkendu jsme odskočili čtvrté Ostravě už na devět bodů," vykresluje pozitivní situaci Jablonce.

Hrubý už vzhlíží k podzimnímu finiši. Po reprezentační přestávce jedou Severočeši právě na ostravské Bazaly a poté hostí vedoucí Viktorii Plzeň! „Čím víc bodů ještě uhrajeme, tím lépe. Díváme se sami na sebe, ale samozřejmě jsme zaregistrovali selhání plzeňského lídra v Jihlavě. Chceme přezimovat co možná nejvýše, abychom pak zahájili v dobrém rozpoložení další přípravu," naznačuje energii do příští fotbalové etapy. „Věřím, že můžeme přes zimu ještě zapracovat na herní kvalitě," uvažuje Hrubý směrem k jarnímu snažení o uhájení příček pro účast v pohárové Evropě.

Udrží jablonecký brankář Vlastimil Hrubý čisté konto i v 15. kole Synot ligy na hřišti Ostravy?
Ano
72 %
Ne
28 %
Celkem hlasovalo 414 čtenářů.

Reklama

Související témata: