Hlavní obsah

Dort se z Liberce vrací na hostování do Blšan

LIBEREC/BLŠANY (Lounsko)

Fotbalista Filip Dort na čas ukončí své působení v Liberci a po půl roce se znovu vrátí do Blšan, odkud v lednu pod Ještěd přestoupil. Pětadvacetiletý ofenzivní hráč odchází do Blšan na půlroční hostování. Řekl to tiskový mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa.

Foto: SFC Opava

Filip Dort v dresu Opavy.

Článek

"Došlo k tomu po naší vzájemné dohodě," uvedl Váňa. "Filipovi pomůže, když bude v Blšanech pravidelně hrát. V Liberci by nyní takovou jistotu neměl," uvedl Váňa, podle kterého liberecký klub po skončení podzimní části bude s Dortem znovu jednat o další možné spolupráci.

Dort je odchovancem dobříšského fotbalu. Ve svých šestnácti letech odešel do pražské Sparty, kde se ale neprosadil do prvního mužstva. Před dvěma lety odešel do Opavy, zažil zde svoji životní sezonu, během které nastřílel 11 branek a vzbudil zájem předních českých klubů.

V posledním zápase v opavském dresu si ale poranil koleno a po loňském překvapivém přestupu do Blšan zasáhl do hry znovu až v říjnu. V lednu pak přestoupil do Liberce, kde uzavřel smlouvu na tři a půl roku. V dresu Slovanu se však na jaře příliš neprosadil, když nastoupil jen k pěti zápasům.

Reklama