Hlavní obsah

Sparta láká slovenského kanonýra Németha

BRATISLAVA

Sotva ve středu vedení fotbalové Sparty dotáhlo přestup obránce Václava Drobného, objevily se informace o přestupové senzaci, kterou by byl příchod slovenského kanonýra Szilárda Németha. Možnost půlročního hostování hráče Middlesbrough připustil v rozhovoru pro deník Nový Čas jeho poradce Karol Csontó, který ve středu řekl, že rozhodující jednání se uskuteční v nejbližších dnech.

Foto: AC Sparta

Németh by měl v útoku nahradit Tomáše Juna (na fotu), který odešel do Turecka.

Článek

Németh se během minulé sezony nedostával příliš často do sestavy anglického klubu a nevyloučil možnost, že by strávil nejbližší podzim na hostování. Jednou z možností je údajně i Sparta Praha, která hodlá do startu Ligy mistrů přivést do letenské kabiny alespoň dva útočníky. Jedním z nich by tak mohl být fotbalista, který už jednou na Letné působil.

O tom, že Neméthův příchod je reálný, je přesvědčen i Csontó, který pomáhá fotbalistovi zprostředkovat budoucí angažmá. "Může to být brzy reálné. Hledáme kompromis, aby Szilárd mohl hrát do konce prosince za Spartu v Lize mistrů," uvedl poradce. Podle jeho názoru by to bylo prospěšné pro hráče, Spartu i slovenskou reprezentaci.

Bližší podrobnosti transakce nesdělil, jsou prý ještě věcí složitých jednání. "Až v příštích dnech se ukáže, nakolik se názory obou klubů přiblíží," uvedl dnes Csontó.

Németh měl původně zamířit do Ostravy

V minulých dnech se přitom spekulovalo, že by Németh mohl zamířit na hostování do Ostravy. Ta ale dnes přiznala, že jednání ukončila. "Fotbalista zájem měl a ze začátku to vypadalo i nadějně. Angličané však požadovali převzetí části platu a to bylo nad naše možnosti," objasnil dnes ostravský funkcionář Jakub Kahoun.

Pokud by se Németh skutečně v letenské kabině objevil, čekalo by ho známé prostředí. V klubu totiž útočník, který v pondělí oslaví osmadvacáté narozeniny, působil už na podzim roku 1997. Tehdy ho ze Slovanu Bratislava vykoupili slovenští majitelé Sparty za 35 milionů korun, což je dodnes rekordní částka, kterou kdy český klub za hráče vydal.

Tehdy neznámému mladíkovi se ale na Letné nedařilo, nasbíral jen osm ligových startů a brzy zamířil do Košic, které tehdy patřily stejnému majiteli jako pražský klub. Později působil v Interu Bratislava a odtud v roce 2001 zamířil do Middlesbrough. Brzy se stal také oporou národního týmu, za který odehrál už 51 zápasů a vstřelil dvacet branek.

Reklama