Hlavní obsah

Tresty jsou nepřiměřené, odvoláváme se, reaguje Plzeň na verdikt disciplinárky

Plzeň

S trestem počítali, ale s menším. Proto se proti němu odvolali. Fotbalová Viktoria Plzeň vzala na vědomí čtvrteční rozhodnutí Disciplinární komise FAČR o pokutě ve výši 50 tisíc korun a uzavření sektorů P1 - P3 pro kotel fanoušků na dvě soutěžní utkání nepodmíněně, jež jsou následkem výtržností při ligovém duelu se Spartou. Vedení klubu označilo verdikt za nepřiměřený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zápas Plzně se Spartou byl několikrát přerušen kvůli dýmu ze světlic.

Článek

„S ohledem na události, ke kterým došlo v sektoru domácích fanoušků, byli představitelé klubu na možnost potrestání ze strany disciplinární komise připraveni. S ohledem na výši a druhy trestů bylo podáno odvolání, neboť vnímáme verdikt jako nepřiměřený a neodpovídající dosavadní rozhodovací praxi komise," říká Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

„Termín jednání odvolací komise prozatím nebyl stanoven. Viktoria v tuto chvíli čeká na určení daného data, potažmo pak na závěry Odvolací komise FAČR. Ihned poté zveřejní všechny potřebné informace pro fanoušky v sektorech P1 - P3 Doosan Areny," uvedl tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár. „S jistotou nicméně můžeme fanouškům slíbit, že všem držitelům permanentních vstupenek bude umožněn vstup na utkání."

Nesouhlas Viktorie s konečným verdiktem disciplinárky nic nemění na faktu, že události v sektoru domácích fanoušků jsou v naprostém rozporu s filosofií klubu.

„Proti jednotlivcům, kteří svojí hloupostí Viktorii škodí, budeme zasahovat nekompromisně jak z hlediska omezení přístupu na stadión, tak při vymáhání vzniklé škody, která může dosahovat částky v řádu stovek tisíc korun. Stejně tvrdě však budeme hájit zájmy drtivé většiny skvělých fanoušků Viktorie Plzeň, kteří byli stávajícím trestem disciplinární komise potrestáni nejvíce," poukazuje Šádek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice