Hlavní obsah

Fotbalová Slavia získala útočníka Pešíra

Fotbalový útočník Tomáš Pešír přestupuje po půlročním angažmá v tureckém Kayserisporu do Slavie Praha. Čtyřiadvacetiletý útočník se s českým vicemistrem dohodl na jednoleté smlouvě. Oznámil to tiskový mluvčí Slavie Alexandr Kliment.

Foto: Slavia

Ilustrační foto

Článek

Bývalý útočník reprezentační jednadvacítky je odchovancem Slavie, ale naposledy v tuzemské nejvyšší soutěži působil v Blšanech, kde odehrál 79 ligových zápasů, v nichž zaznamenal osm branek.

"Znám zdejší prostředí, vím, do čeho jdu. Lákají mě evropské poháry a jdu do týmu s ambicemi na přední místa ligové tabulky. Hrát ve Slavii je pro mě velká výzva, minimálně polovinu spoluhráčů znám, což by měla být výhoda," uvedl Pešír.

Pešír letos v lednu přestoupil do tureckého Kayserisporu, ale po půlroce se vrací zpět. Kromě Slavie se o něj zajímaly také Teplice s Libercem, na testech byl i v druholigovém anglickém klubu Stoke City.

Talentovaný útočník je sedmou posilou pražského klubu, který v pátek čeká první ligový zápas proti Jihlavě a příští středu úvodní duel třetího předkola Ligy mistrů na půdě Anderlechtu Brusel.

Do Slavie v letní pauze přišli brankář Alexander Šeliga, obránci David Hubáček s Petrem Zábojníkem, záložníci Lukáš Jarolím s Dušanem Šventem a útočník Martin Černoch.

Reklama

Související témata: