Hlavní obsah

Hadamczik: Že bych převzal fotbalový Jablonec od Pelty? To je výmysl

Praha

Bývalý kouč hokejové reprezentace Alois Hadamczik se ohradil proti zákulisní informaci, podle níž se měl stát jedním ze dvou nástupců svazového šéfa Miroslava Pelty v čele fotbalového klubu z Jablonce. Hadamczik dříve vedl jiný fotbalový klub Baník Ostrava. V exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz pak také odpověděl těm z řad fanoušků a čtenářů, kteří jeho dřívější působení v Baníku kritizují.

Foto: Petr Horník, Právo

Alois Hadamczik

Článek

Podle zákulisních informací byste se mohl stát jedním ze dvou nových mužů v čele fotbalového Jablonce...

Je to výmysl, já se věnuji jen hokeji. V rámci fotbalu jsem působil pouze v Baníku Ostrava a to kvůli mému bratrovi.

Současný majitel severočeského klubu Miroslav Pelta je zároveň svazovým šéfem. I kvůli tomu hodlá v blízké době přenechat vedení Jablonce dvěma vybraným zástupcům...

Pan Pelta je samozřejmě můj kamarád, ale já do fotbalového klubu v Jablonci určitě vstoupit nehodlám.

Nelíbily se vám také některé komentáře v diskuzi pod článkem na Sport.cz...

Když se dočtu, že jsem já vytuneloval Baník?! Já ho zvedl z konkurzu, postavil celý kádr, vybudoval tréninkové centrum mládeže, nechal na účtu 70 miliónů a odešel. Něco takového nemá v historii Baníku ani české kopané obdoby. Baník i díky tomu dokráčel v následující sezóně k mistrovskému titulu, já se mezi tím přesunul zpátky k hokeji.

Kdo tedy stojí za současnou krizí Baníku?

Baník vytunelovali další majitelé, rozprodali také hráče, to vše za šest set miliónů. Petera prodal i stadión.

Co byste tedy čtenářům chtěl vzkázat?

Moji kritici z řad čtenářů a fanoušků jsou buď špatně informovaní, nebo si spletli dobu s tím, kdo rozprodal Baník. Já to určitě nebyl. Proto bych si přál, aby příště raději vážili slova, protože kdybych já bezdůvodně a nepravdivě napadal je, také by se jim to jistě nelíbilo.

Reklama

Související témata: