Hlavní obsah

Hrozba pokut v Liberci? Jsme v tom všichni, uznal trenér Slovák po další remíze

Liberec

Fotbalisté Slovanu Liberec zachránili bod v prvoligovém duelu s Jihlavou (2:2) až v samotném závěru díky vyrovnávacímu gólu střídajícího Hadaščoka. Dohnali sice dvoubrankové manko, ale z celkového pohledu si v tabulce příliš nepolepšili. Jenom si připsali devátou remízu. Stále zůstávají v bezprostředním pásmu sestupu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký trenér Samuel Slovák.

Článek

Utkání nabídlo čtyři branky a v tomto směru bylo podle libereckého trenéra Samuela Slováka jistě zajímavé pro diváky. „V prvním poločase jsme ale nehráli dobře, dostali jsme laciný gól, což nás poslalo do křeče. Hráči ztratili pohodu, která je nepochybně potřebná k technickému projevu a držení míče. Pohyb s balónem nám činil potíže, takže jsme byli psychicky dole," uznal kouč, který si posteskl, že i druhá obdržená branka po rohu patřila do kategorie laciných. „Druhý poločas ale už byl z naší strany emotivní, hráči bojovností konečně zapomněli na křeč a začali hrát, jak měli. Jenom mě mrzí, že jsme nevydřeli tři body, což byl náš cíl. Objektivně ale musím brát i fakt, že jsme zápas aspoň zremizovali," rozebíral Slovák.

Liberečtí změnili kapitána, když místo Jiřího Fleišmana měl kapitánskou pásku Josef Šural.

„Přejeme si, aby zodpovědnost za mužstvo převzalo více hráčů a nebylo to jen o jednom. Pro Šurala jsme se rozhodli, protože je v národním týmu. V lize ukázal, že je dobrým kapitánem, odehrál zápas s velkým nasazením i srdcem. Chceme, aby tím, že je v reprezentaci, pomohl našemu celku ještě více než dosud," vysvětlil liberecký trenér.

Nad mužstvem Slovanu dál visí hrozba pokut a ultimátum ze strany vedení klubu, že v posledních dvou kolech musí uhrát minimálně čtyři body. Znamená to, že po remíze s Jihlavou zní úkol jasně: vyhrát v Příbrami.

„Ten nůž na krku je pomyslný a beru to jako něco specifického. Těžko se mi k tomu vyjadřuje, jsme v tom všichni. Nikdo nechce být pokutovaný. Hráče musí motivovat samotná touha, že chtějí vyhrávat. Osobně si myslím, že pozitivní nebo negativní vliv opatření se ukáže až po příštím zápase na konci podzimu," dodal Slovák.

Jinoch: Měli jsme na víc

Jihlava ani pošesté pod novým trenérským vedením neprohrála, když získala čtyři vítězství a dvě remízy. „Jsem rád, že jsem se vrátil zpátky do Liberce, kde jsem působil jako hráč i jako funkcionář. A odjíždíme s bodem, jehož si vážíme. Zároveň v nás převládá trochu zklamání, protože jsme měli i na víc," konstatoval sportovní ředitel klubu Josef Jinoch. Zastupuje Vysočinu na tiskovkách místo faktického kouče Romana Kučery, který nemá potřebnou trenérskou licenci.

Hráči Jihlavy vedli 2:0 a pak ještě 2:1. „A právě za tohoto stavu jsme si vytvořili několik šancí a příležitostí k definitivnímu rozhodnutí zápasu. Bohužel se nám to nepodařilo, protože jsme se v závěru dostali pod enormní tlak a inkasovali vyrovnávací gól," tvrdil Jinoch.

Reklama

Související témata: