Hlavní obsah

Plzeň se po výhře vrátila do čela ligy, Slavia remizovala s posledním Hradcem

Aktualizováno

Fotbalová Synot liga má staronového lídra. Viktoria Plzeň zvítězila na domácím stadiónu nad Bohemians 1905 2:1 a přeskočila jak Jablonec, tak Spartu a zastavila se až na čele. Ve druhém nedělním zápase remizovala Slavia s posledním Hradcem Králové 1:1.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Hráči Plzně se radují z vítězství nad Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Klokani na hřišti favorita překvapivě kousali a po téměř půlhodině hry mohli jít do vedení. Šikovně zahraný roh skončil centrem Mikuše na Krcha, který málem poslal míč za Kozáčikova záda. Na druhé straně parádní pumelicí nastřelil břevno Hrošovský. A ve 31. minutě se odehrála první důležitá akce zápasu. Pauschek zfauloval Pilaře v pokutovém území a následnou penaltu proměnil Hořava.

Ani inkasovaný gól hosty nepoložil. V závěru úvodní půle Mosquera hlavičkoval do břevna. Gól ale ve druhé půli vstřelila Plzeň. Po Kovaříkově centru se k míči natahoval Hrošovský, míč ale dopadl na Jindřiškovu hlavu, jenž si ho nešťastně srazil do vlastní sítě. Hostům se přeci jen podařilo alespoň snížit. Po faulu Procházky si míč ke standardní situaci připravil Jindřišek a díky teči ve zdi se po přízemní střele radoval z branky.

Plzeň má na čele jednobodový náskok na pražskou Spartu, o další bod zpět je Jablonec.

Hrozba pokuty pro slávisty trvá

Podobně jako nad fotbalisty Liberce, tak i nad hráči Slavie visí před úvodním jarním kolem, které se odehraje příští víkend, hrozba pokut. Sešívaní totiž v posledním utkání 15. kola nedokázali porazit poslední Hradec Králové, pouze s ním remizovali. A pro Pražany mohlo být i hůř. Deset minut po začátku druhé půle se totiž po centru z rohového kopu míč odrazil před Plašila, který zblízka skóroval.

Z vedení se ale votroci neradovali příliš dlouho. Přesně dvě minuty. A i vyrovnávací gól padl po centru z rohového kopu. Na Vukadinovičovu nabídku od praporku si naskočil Škoda a razantní hlavičkou pod břevno srovnal. Sešívaní po vstřelené brance stupňovali tlak, další Škodovu střelu ale vytěsnil gólman Koubek. Hostující gólman zasáhl i proti parádní střele Zmrhala.

Posledních deset minut hráli navíc domácí v početní výhodě, druhou žlutou a vzápětí červenou kartu totiž spatřil Malinský. Ale druhého gólu se více než pět tisíc diváků v Edenu nedočkalo. Pokud se tak chtějí slávisté vyhnout pokutám, budou muset v posledním kole získat tři body. Slavia se představí na hřišti Baníku Ostrava.

Fotbalová Synot liga - 15. kolo:
Pátek
Mladá Boleslav - Slovácko 2:0
Sobota
Sparta - Č. Budějovice 4:0
Brno - Příbram 1:0
Liberec - Jihlava 2:2
Teplice - Dukla 1:0
Ostrava - Jablonec 1:2
Neděle
Plzeň - Bohemians 1905 2:1
Branky: 31. Hořava z pen., 51. Jindřišek vlastní - 69. Jindřišek.
Slavia - Hradec Králové 1:1
Branky: 57. Škoda - 55. Plašil

Reklama

Související témata: