Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Přestřelka letenských kanonýrů se promítla do ideální jedenáctky

Praha

Samé těsné výsledky provázely víkendové zápasy fotbalové ligy. Jedinou výjimkou byl duel Sparty s nováčkem z Českých Budějovic, v němž reprezentantům Lafatovi a Dočkalovi těsně unikl hattrick. Ve složení ideální sestavy 15. kola podle Sport.cz se to projevilo, Sparta v ní má tři zástupce, ostatní týmy po jednom.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 15. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz

Článek

Rozdali si přestřelku, kdo dřív trefí hattrick, přitom si vzájemně jeden druhému nahrávali. Ani kanonýr Lafata, ani podzimní střelec Dočkal nakonec proti Jihočechům na hattrick nedosáhli, ale tolik je to zase mrzet nemuselo. I díky ideálním pasům Matějovského oba sparťané skórovali dvakrát a jejich tým se pozitivně naladil na čtvrteční perný duel s Neapolí.

Z ostatních týmů už jen Mladá Boleslav vyhrála aspoň o dva góly, na čemž se proti Slovácku podílel autor první branky Wágner. Plzeň si drží vedení v tabulce, ale s Bohemkou se hodně natrápila. V brance Pražanů se vytáhl Švenger, lídrem Viktorie byl mladý záložník Hrošovský.

Také ostatní týmy musely své body vydřít. Jako třeba poslední Hradec Králové, který díky trefě obránce Plašila bral v Edenu aspoň bod. Nebo sestupem ohrožený Liberec, který s netradičním stoperem Sackeym v sestavě zachránil remízu s Jihlavou.

Exreprezentantem Hübschmanem dirigovaný Jablonec měl velké štěstí v Ostravě, teplický Krob pak z penalty zajistil výhru nad Duklou. Jediná trefa legionáře Moukanzy zase ukončila šest hluchých kol Zbrojovky a stačila na výhru nad Příbramí.

Sestava 15. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Švenger (Bohemians) - Plašil (Hradec Králové), Sackey (Liberec), Krob (Teplice) - Dočkal (Sparta), Hrošovský (Plzeň), Hübschman (Jablonec), Matějovský (Sparta) - Lafata (Sparta), Wágner (Mladá Boleslav), Moukanza (Brno).

Reklama