Hlavní obsah

Sparta se zatím k angažování Doška a Pospěcha nepřiblížila

Patem zatím skončila jednání fotbalové Sparty o příchodu útočníků Libora Doška z Liberce a Zbyňka Pospěcha ze Slovácka. Vedení úřadujícího českého mistra bylo celé pondělí v intenzivním kontaktu s Libercem i Slováckem, ale k dohodě nedospělo ani s jednou stranou. Došek s Pospěchem tak dál zůstávají ve svých klubech.

Foto: PRÁVO

Libor Došek

Článek

"Nic se nepohnulo a v tuhle chvíli to vypadá tak, že Došek s Pospěchem do Sparty nepřijdou. Ale situace se samozřejmě může změnit," uvedl hráčský agent Ondřej Chovanec, který zastupuje Doška i Pospěcha.

Sparťanský trenér Jaroslav Hřebík touží po urostlém útočníkovi a Došek s Pospěchem ideálně splňují jeho představy. V současném sparťanském kádru totiž po letních odchodech Milana Pacandy, Michala Meduny a Tomáše Juna zůstal pouze jeden klasický útočník - Miroslav Slepička. Spartu čeká kromě ligové soutěže také vystoupení v Lize mistrů, proto nutně potřebuje útočnou vozbu posílit.

Sparta zatím nenašla společnou řeč s kluby

"Sparta by chtěla Doška i Pospěcha zároveň a dělá maximum pro to, aby přišli oba hráči. Ale zatím nenašla společnou řeč s kluby," podotkl Chovanec.

Liberec i Slovácko totiž chtějí za své elitní forvardy vysoké odstupné. Spartě navíc při vyjednáváních komplikuje situaci skutečnost, že Liberec v létě opustilo pět hráčů základní sestavy, odchod Doška by byl dalším citelným oslabením.

Došek je navíc ve skvělé formě, v nedělním vstupu do sezony zvítězili Severočeši v Mladé Boleslavi 4:2 a Došek k výhře přispěl brankou a třemi asistencemi. "Libor přestup příliš neřeší, nechává to osudu. V Liberci klidně zůstane, pokud se Slovan se Spartou dohodne, tak se určitě odchodu bránit nebude," uvedl Chovanec.

Slovácko uvolnilo kanonýra Nezmara

Slovácko zase uvolnilo kanonýra Jana Nezmara a v minulých dnech navíc onemocněl příušnicemi talentovaný Michal Ordoš, proto zatím vůbec nechce slyšet o odchodu Pospěcha. "Ale Zbyněk by do Sparty jít chtěl," dodal agent.

Liberec se Slováckem si své hráče podle zákulisních informací cení minimálně na dvacet milionů korun a se Spartou zatím prý v otázce odstupného nenašly společnou řeč. Šéfové letenského klubu se neupínají pouze k získání Doška s Pospěchem; v hledáčku je několik měsíců Marek Heinz z Mönchengladbachu a také slovenský útočník Szilárd Németh, který působí v Middlesbrough.

Reklama

Související témata: