Hlavní obsah

Horváthův nástupce Hrošovský prodloužil smlouvu s Plzní

Plzeň

Zaučoval se po boku mistra Horvátha a teď už sám opatruje dirigentskou taktovku lídra fotbalové Synot ligy. Slovenský záložník Patrik Hrošovský prodloužil smlouvu s Viktorií Plzeň. Dvaadvacetiletý hráč by měl v západočeském klubu, který o dohodě informoval v tiskové zprávě, působit až do června 2018. Původní kontrakt měl hráči skončit o rok dřív.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Patrik Hrošovský během utkání 11. kola Synot ligy v Mladé Boleslavi.

Článek

Viktoria Plzeň si před závěrem podzimu pojistila služby dvaadvacetiletého záložníka Patrika Hrošovského. Rodák ze slovenských Bojnic, který navléká dres Viktorie od svých sedmnácti let, prodloužil smlouvu na západě Čech do června roku 2018.

„Patrik se v posledním roce vyprofiloval do jednoho z nejlepších záložníků Synot ligy, jeho výkony mají nadále stoupající tendenci. Vedle výborných výkonů na hřišti je třeba zmínit také jeho výjimečnou tréninkovou morálku a obecný přístup k fotbalu. Věříme, že Patrik se také pro další období zařadí mezi klíčové osobnosti Viktorie," konstatoval při podpisu nového kontraktu Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

„Z mé strany nebylo vůbec o čem přemýšlet. Ve Viktorii jsem šťastný, Plzeň je bez nadsázky mým druhým domovem. Prodloužení smlouvy beru jako ocenění mé dosavadní práce a zároveň závazek do budoucna. Chci být nadále platným článkem sestavy a pomoci Viktorii k úspěchům na české i evropské scéně," říká slovenský reprezentant, který v letošním ročníku nejvyšší soutěže zasáhl do 14 zápasů.

Hrošovský přišel do Plzně v roce 2011 z Trenčína. O rok později odešel na hostování do Sokolova a sezónu 2012/2013 strávil v Ústí nad Labem. Jeho ligový debut proběhl v roce 2013, kdy hostoval ve Znojmě. V zimě 2014 si Plzeň svůj talent povolala zpět. Evropskou premiéru si odbyl při domácím utkání s Olympique Lyon, premiérový ligový gól v červeno-modrém dresu zaznamenal 29. března 2014 v duelu se Slovanem Liberec.

Reklama

Související témata: