Hlavní obsah

Sparta vyhrála v Jihlavě, jenže Řezník zařízl Jablonec a vrátil Plzeň na zimní trůn

Praha
Aktualizováno

Povedený scénář. Dvěma nedělními zápasy 16. kola skončila podzimní část fotbalové Synot ligy. A v obou byl v sázce titul zimního krále. Sparta se výhrou 2:0 v Jihlavě na chvíli vyhoupla na první příčku. Letenští sice brzy přišli o zraněného kanonýra Lafatu, ještě do přestávky však rozhodli. Tečku pak v podvečer napsal šlágr Jablonec - Plzeň. Až ve druhé minutě nastavení ho rozhodl plzeňský Řezník, Viktoria vyhrála 2:1 a přezimuje první.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Plzně z prvního gólu.

Článek
Fotogalerie

Necelé tři dny po plichtě s Neapolí se Sparta musela dát do pořádku na duel, v němž znovu zaútočila na první příčku. Na Vysočině je momentálně horká půda, prohrála tady i vedoucí Plzeň a Jihlava v šesti kolech pod novým trenérem Romanem Kučerou ještě neprohrála (4 vítězství, 2 remízy).

Její série však skončila. Spartě se brzy zranil kanonýr Lafata, i bez něj však ještě do přestávky rozhodla. Po hrubkách soupeře se trefili Hušbauer a stoper Brabec. Po hodině hry se navíc nechal vyloučit domácí Kukol, čímž byla výhra Pražanů zpečetěna.

Bitvu na Střelnici rozhodlo nastavení

Bez ohledu na výhru Sparty, vítěz podzimu mohl být znám až po přímém souboji dalších dvou kandidátů na mistrovský titul. Plzeň neprohrála v posledních 11 vzájemných ligových zápasech, Jablonec ovšem devět kol po sobě neprohrál a poslední čtyři utkání vyhrál - pokaždé při tom dal vítězný gól až v druhém poločase.

Jablonec si v úvodu vytvořil nečekaně velký tlak, ale gól z něj nevytěžil. Po přestávce byl potrestán, když se po Kolářově přihrávce trefil Tecl. Domácí si to nenechali líbit, střelou ze střední vzdálenosti pohotově vyrovnal Kopic. V nastavení však Řezník zajistil Plzni titul podzimního mistra.

Reklama