Hlavní obsah

Hrozba pokuty mužstvu pomohla, myslí si kapitán Slavie Martin Latka

Ostrava

Slavia hrála v Ostravě pod hrozbou pokuty. Aby ji hráči a realizační tým nedostali, musela na Bazalech vyhrát, ale to se jí nepovedlo. Úkolem totiž bylo do konce podzimu získat 21 bodů a slávisté jich před duelem na Bazalech měli 19. V utkání bohatém, na brankové příležitosti na obou stranách, ale chudém na góly, po remíze 0:0 zůstali jeden bod před hranicí, kdy by se pokuta smazala. Kapitán týmu Martin Latka po utkání řekl, že bodová kvóta sice splněna není, ale hrozba pokuty mužstvu pomohla.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stoper Slavie Martin Latka

Článek

Dobré peníze byly na dosah, bod k nim chybí, straší vás to?

Mrzí to, ale v této chvíli si říkám, že uhrát bod v Ostravě je vždycky hodně těžké, a my jej máme. Měli jsme spoustu šancí. V jiných venkovních zápasech se nám nedařilo si je vytvářet. Na druhou stranu šance měl i Baník, takže remíza je spravedlivá.

Z kterých utkání nejvíce body chybějí?

Vyhrát jsme měli v Českých Budějovicích, ale po hrubé chybě jsme tam inkasovali vyrovnávací branku. Samozřejmě velkou ztrátou a zklamáním byla remíza s Hradcem Králové doma v minulém kole.

Motivovalo mužstvo bodové ultimátum, pomohlo mu?

Řekl bych, že hrozba pokuty s bodovým ultimátem pomohla. Od té doby jsme neprohráli. Je pravda, že jsme sbírali většinou jen remízy, ale výkony byly mnohem lepší, než předtím. S výjimkou Hradce. A jak jsem řekl, hodně mrzí ztráta vítězství v Budějovicích.

Myslíte, že se může stát, že pokutu vám šéfové klubu odpustí?

Nezabývám se tím. Dohoda existuje a úkol jsme nesplnili, i když jen o jeden bod.

Sezónu jste výtečně začali. Co se stalo, že přišel zlom, který vedl k bodovému ultimátu?

Začátek byl nad očekávání také tím, že jsme měli hodně štěstí. Co se stalo pak? Nevím, možná přišlo sebeuspokojení. Výkony rozhodně už nebyly takové, jakými jsme si vydobyli pozici. Přišla série porážek a horko těžko jsme se dostávali nahoru. Ten výpadek byl trestuhodný. Na druhou stranu mančaft je nový a já v něm vidím velký potencionál. Doufám, že budeme mít dobrou přípravu, protože v létě to bylo všelijaké, a jaro bude lepší.

Proti Baníku jste se postavili s osmi hráči z jedenácti, kteří byli ročník 1990 a mladší. To je ta budoucnost Slavie?

Mohla by být. Kluci jsou šikovní a pracovití.

Vedle vás hrál poprvé ligové utkání devatenáctiletý Lukáš Fialka. Jak hodnotíte jeho výkon?

Hrál super zápas. Perfektně, bez větších problémů. Byl na správném místě. Například zmařil velkou šanci Milanu Barošovi a to je super hráč, který je silný na balónu a umí si jej pokrýt. Lukáš byl prostě výborný.

Reklama