Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Slovácko 1:2Klokani litují zahozené penalty, se Slováckem doma prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Došek 0 : 1
9. Rada 1 : 1
66. Břečka 1 : 2
Záznam online reportáže

Neproměněná penalta je přišla draho. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 se rozloučili s ligovým podzimem domácí porážkou 1:2 se Slováckem, takže přezimují jen dva body před předposledním Libercem. Skóre otevřel kanonýr Došek, který se 11. podzimním gólem osamostatnil v čele tabulky střelců před sparťanem Lafatou.

Článek

Slovácku se na loučení s podzimem uzdravil kanonýr Došek a diváci v Ďolíčku sledovali hned od samého počátku zápas plný událostí. Začal to právě Došek, který v 8. minutě hlavou otevřel skóre. Útočník, jehož trápí zdravotní problémy, dal v posledních 6 zápasech proti Bohemians 7 gólů!

Zápas byl ovšem také duelem bratří Radů. A domácí Jakub staršího Tomáše zarmoutil hned o minutu poté, co Slovácko získalo vedení. Mosquerovu hlavičku vyrazil Heča na tyč a Rada snadno dorazil míč do prázdné branky.

Dramatická pasáž vyvrcholila Košútovým faulem na Moravce. Penalta! Dosud spolehlivý exekutor Jindřišek nenavázal na čtyři proměněné pokutové kopy z podzimu a tentokrát neuspěl. Heča směr jeho střely vystihl a konečky prstů vyrazil na tyč. Stalo se tak teprve ve 12. minutě...

Do přestávky pak měli víc šancí hosté. Trávník už dokonce obešel Švengra, ale trefil jen Cseha za ním. Další příležitosti nevyužili Kerbr a Došek. Poločas uzavřela potyčka Švengra se Šumulikoskim.

Ve druhém poločase Slovácko udeřilo znovu ze vzduchu. Na Trávníkův roh si naběhl Břečka a přesnou hlavičkou od tyče do brány vstřelil svůj první ligový gól. Hosté měli v utkání šancí víc než domácí, tři body už si ujít nenechali.

16. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko 1:2 (1:1)
Branky: 10. J. Rada - 8. Došek, 67. Břečka. Rozhodčí: Franěk - Štěrba, Urban. ŽK: Švenger, Šírl - Šumulikoski, Košút, Trávník, Kalouda. Diváci: 3565.
Bohemians 1905: Švenger - Pauschek, Cseh, Krch, Šírl - Moravec (87. Šmíd), Jindřišek, J. Rada, Mosquera (65. Bartek) - Bratanovič (60. Nerad), Mikuš. Trenér: Pivarník.
Slovácko: Heča - Kuncl, T. Rada, Břečka, Košút - Diviš, Šumulikoski, Trávník (90. R. Mezlík), Kalouda (78. Havlík) - Kerbr (88. Hlúpik), Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: